Πολιτική

Η ΝΟΔΕ Λασιθίου για το προσφυγικό

προσφυγες

"Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με περίσσιο θράσος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι υπονομεύει τη δημιουργία κέντρων κράτησης για τους παράνομους μετανάστες. 
Την κατηγόρησε, δηλαδή, ότι παρεμποδίζει την επαναλειτουργία ενός μέτρου, που η ίδια εφήρμοσε και που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.
 
Για τον κ. Μουζάλα, όποιος δεν συμφωνεί με αυτά που λέει, κατηγορείται ως ακροδεξιός. Του υπενθυμίζουμε, όμως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο κατήγορος, αλλά ο απολογούμενος.
 
Πρώτον, γιατί αθέτησε όλες τις υποσχέσεις, που έχει δώσει τόσο απέναντι στους κατοίκους της Χίου, όσο και απέναντι σε όλους τους νησιώτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου. 
 
Δεύτερον, γιατί η συνεχιζόμενη αδράνεια και αναποφασιστικότητα του τροφοδοτεί ακραίες καταστάσεις.
 
Τρίτον, γιατί αν είχε προετοιμάσει έγκαιρα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για τα οποία τον είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει, θα είχε αποφευχθεί ο εγκλωβισμός, σήμερα, χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά μας. Η δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα έθετε τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκή Ένωσης και Τουρκίας σε κίνδυνο, αποτελεί μόνο δική του «ερμηνεία».
 
Τέταρτον, γιατί δεν έχει επιταχύνει στο παραμικρό τις διαδικασίες απονομής ασύλου για τους πρόσφυγες, δέσμευση που συμφωνήθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
 
Πέμπτον, για εμάς δεν χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση των μεταναστών που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Αρκούν οι προβλέψεις του νόμου και η άμεση παραπομπή τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση των «αυταπατών» και των «ανοιχτών συνόρων» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην ουσία του, σταματώντας τα ψέματα και την αναζήτηση συνενόχων για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις, που έχει έως τώρα διαπράξει.                                                              
 
 
 

Πολιτική

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη- video

ελλάδα τουρκία

Περίπου τρεις ώρες -από τις 11 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι- διήρκεσαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη αναμένεται να αναχωρήσει περίπου στις 15:00 από την Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Στις άτυπες -μη δεσμευτικές- συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, κατά πληροφορίες η κάθε πλευρά παρουσίασε την δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν. Ήταν ο 61ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών που συμφωνήθηκε να επανεκκινήσουν προκειμένου να επιχειρηθεί η συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τα φλέγοντα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου με αιχμή την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Σεντάτ Ονάλ και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Κατά πληροφορίες, στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Σήμερα ή αύριο, οι πρέσβεις Αποστολίδης και Κουφιού αναμένεται να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με την ηγεσία της Κομισιόν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ) για τις τουρκικές θέσεις όπως παρουσιάστηκαν στις τρίωρες συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ουσία των συζητήσεων, ούτε για τα θέματα που η τουρκική πλευρά αξίωσε να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συζητήσεων. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις απόψεις των Τούρκων αναμένεται να αναπτυχθεί στον επόμενο, τον 62ο, γύρο των διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται και η ανάπτυξη των τουρκικών θέσεων σε απάντηση των ελληνικών επιχειρημάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπακωνσταντής στο Ράδιο Κρήτη: Δε μπορεί να υπάρχει μία Αστυνομία για κάθε πρόβλημα

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Η νέα εικόνα με τους ασθενείς που έχουν νοσήσει