Πολιτική

Η Γεννηματά απέρριψε τις προτάσεις: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ

γεννηματα ηρακλειο.jpg

Φρένο στην φιλολογία για επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, βάζουν από τη Χ. Τρικούπη. «Το Κίνημα Αλλαγής δεν ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ» ξεκαθαρίζουν κορυφαία στελέχη.

Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως πολιτικοί. Το Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει ως συνένωση δυνάμεων για την Κεντροαριστερά σε μια περίοδο που τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είχαν συρρικνωθεί. Ως εκ τούτου, επιστροφή στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ» θα σηματοδοτούσε αφαίρεση δυνάμεων και όχι πρόσθεση -και πολύ περισσότερο όχι πολλαπλασιασμό. Επιπλέον οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ και δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσαν, ενώ και οι συνειρμοί του εκλογικού σώματος θα ήταν σε ένα βαθμό αρνητικοί.

Το μήνυμα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στέλνεται καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές και κυρίως το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όλο και πυκνώνουν οι φωνές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για επιστροφή στα... πάτρια. Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι βουλευτές που παίρνοντας το «γκελ» από τον κόσμο, διαπιστώνουν ότι παραμένει ισχυρή η επιθυμία για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ ξανά σε ΠΑΣΟΚ.

Την αρχή έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου. «Θα προτείνω να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε την Πέμπτη. «Θέλω να το προτείνω. Με τον κόσμο που μιλάω, αυτό θέλει. Μου έρχεται φυσικά να πω ΠΑΣΟΚ. Μία ζωή είμαι σε αυτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία στο συνέδριο να προταθούν αυτά».

Αντίστοιχη πρόταση φέρεται να θέλει να κάνει και η Εύα Καϊλή. Αρκετά στελέχη επίσης μεταφέρουν το κλίμα από την βάση: «Μας στέλνουν 100 sms την ημέρα να ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ». Στην επιχειρηματολογία αυτή συνδράμουν και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η αποχώρηση του Ποταμιού και εσχάτως της μισής ΔΗΜΑΡ. Πλέον, το Κίνημα Αλλαγής συναπαρτίζουν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου (άρα ΠΑΣΟΚ) και τα μισά κεντρικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς και κινήσεις («Ανανέωση» του Γ. Καμίνη, «Κινήσεις Πολιτών» για τη Σοσιαλδημοκρατία του Μιχάλη Χάλαρη, «Ενωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» του Απ. Πόντα, «Φωνή Δημοκρατίας» του Γ. Καρρά, «Μπροστά» του Π. Βλάχου).

Ωστόσο, η ηγεσία της Χ. Τρικούπη, όπως κατέστησε σαφές η Φώφη Γεννηματά, θέλει να προχωρήσει σε μετατροπή του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο κόμμα, αλλά όχι σε επιστροφή στο παρελθόν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Πολιτική

Πάσχα - κορωνοϊός: Με υπουργική απόφαση κλείνουν οι εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

Διόδια

«Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ  σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.

Εκκληση στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς απήθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και υπενθύμισε είπε πως θα αποτελέσουν κίνητρο για ταξίδια μετά την έκδοση και του πράσινου πιστοποιητικού. "Είναι αδιανότητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω, είπε και υπενθύμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος,"είπε, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες. Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ημερους εμβολιασμούς. Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο.

ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μία δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer μειώνει κατά 65% τον κίνδυνο μόλυνσης

Τζανάκης για κορωνοϊό: Πρόβλεψη για 2.000 -2.200 κρούσματα μετά την Κυριακή του Θωμά

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.300 οι αστυνομικοί έλεγχοι

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε πως έχουν γίνει πολλά για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του κλάδου και πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει εξειδίκευση μέτρων.