Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα

χαριτσης

«Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα και επιστρέφει σε μια ακατάσχετη καταστροφολογία. Οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος από το παραγόμενό τους έργο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο OpenTV.

Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί την «πρωτοφανή κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και πως τώρα «η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μας εγκαλεί, δεν έχει κάνει ούτε μία επιστροφή τους τελευταίους μήνες» και κατέληξε: «Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ερντογάν αυξήθηκαν οι ροές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στη Μόρια να βρίσκονται 13.000 πρόσφυγες, ενώ τρεις μήνες πριν είχαμε 5.500».

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ασφαλιστικό νόμο, σχολίασε ότι «περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να μην την εκμεταλλευτεί για να θέσει εκ νέου το ζήτημα για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». Αναφερόμενος στο 2016, είπε πως «σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και με ένα ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης, υλοποιήσαμε μία μεταρρύθμιση η οποία είχε ως βασική φιλοσοφία της την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων για να μην έχουμε συνταξιούχους πολλών ταχυτήτων» και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε τεράστια προσπάθεια ώστε να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, και ήδη από το 2019 οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το 32% μας καθιστά το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη» και πως ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνεται οργανωτικά και προσεγγίζει τους ψηφοφόρους του για να τους κάνει μετόχους στο διάλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «γκρίνιες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν καταλαβαίνει «από πού προκύπτει αυτό το ζήτημα», ότι μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη διακήρυξη-κάλεσμα ένταξης νέων μελών. «Εμείς συζητάμε τα πάντα στα όργανά μας και δεν κρύβουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν τα κόμματα που λειτούργησαν με βαρονίες», σχολίασε.
 

Πολιτική

Πέτσας για Έβρο: Δεν μπήκε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος

Στέλιος Πέτσας

Για ακόμα μια φορά δια του Στέλιου Πέτσα η κυβέρνηση διέψευσε ότι εισήλθαν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την γρήγορη ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του φράκτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Τα σύνορα δεν αλλάζουν από τα νερά του ποταμού

Ο ποταμός ‘Εβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα παντού, τόνισε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας ότι οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν δείχνουν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος, καθώς αυτές βρίσκονται σε ξένο, τουρκικό, έδαφος.

«Δεν υπήρξε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά τα περί «κατάληψης» ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε τα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας» ανακοινώνοντας πως ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Όχι στα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «πρέπει να αποφεύγουμε τις λεκτικές υπερβολές και να μην παίζουμε τα παιχνίδια της τουρκικής προπαγάνδας. Δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο».

Πρόσθεσε επίσης πως «συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουν δοθεί όλες οι εξηγήσεις και από το υπουργείο Εξωτερικών και από τον Νίκο Δένδια για όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Είναι σαφές ότι ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν».

Θα κάνουμε τα πάντα για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό κάναμε τον Μάρτη, αυτό κάναμε τώρα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι δεδομένη η βούλησή μας να ολοκληρωθεί γρήγορα ο φράχτης, ιδίως το νότιο τμήμα του. Θα είναι έτοιμο σύντομα, καθώς στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδόχου».