Πολιτική

Γεννηματά στη Βουλή: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα

φώφη γεννηματά

«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συζήτησης Προ Ημερησίας Διατάξεως για την πανδημία και της επιπτώσεις της στην οικονομία.

«Κύριε Μητσοτάκη ήρθατε με άλλο ύφος και διάθεση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά διότι έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν πείσατε τους πολίτες, το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο, οι εργαζόμενοι είναι σε ανασφάλεια» δήλωσε η κ. Γεννηματά, η οποία και ζήτησε τη σημερινή συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Γεννηματά είπε πως το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει έγκαιρα το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων.

«Στα νησιά έβλεπαν τις οικονομίες τους να κλείνουν ενώ είχαν μηδενικά κρούσματα. Εάν μας είχατε ακούσει, δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στο ΕΣΥ, τονίζοντας πως έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Οι αποφάσεις σας δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ. Δεν τηρήθηκε ποτέ η εφαρμογή των μέτρων. Τα μέτρα σας ήταν ανεπαρκή» δήλωσε επίσης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

«Απαιτείται σοβαρό εθνικό σχέδιο» ανέφερε, και συμπλήρωσε:

«Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, ποτέ δεν ανταποκριθήκατε. Σε αυτό το πλαίσιο επιμένουμε ότι απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να είναι πλέον covid-free».

Εξέφρασε, επίσης, τη θέση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον μεικτά (covid και non covid) νοσοκομεία.

Ειδήσεις σήμερα 

Μητσοτάκης: Υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Βουλή: H συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της πανδημίας (Live)

Πολιτική

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα στην Αίγυπτο

Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί την Δευτέρα 21 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι , στο Προεδρικό Μέγαρο Al-Ittihadiya, στο Κάιρο. Μετά το πέρας των επαφών οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις.

Στις 15:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί , στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στις 16:10 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια.

Στις 18:45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β', στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξανδρείας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξανδρείας όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Στo Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Χατζηδάκης για εργασιακό: Κακιασμένη η κριτική της αντιπολίτευσης