Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Καμμένου από τη Λευκωσία για την ημέρα της Ανεξαρτησίας

kammenos_ypoyrgos.jpg
 clock 16:40 | 01/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χρειάζεται εγγυήσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επεσήμανε ότι «στις δημοκρατίες εγγυήτριες δυνάμεις είναι οι πολίτες και η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι απαιτείται «η ενότητα του Ελληνισμού», ο οποίος πρέπει να απαιτήσει «δύο δίκαια αιτήματα». «Το πρώτο είναι η άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και το δεύτερο είναι η λήξη πλέον αυτής της κοροϊδίας των εγγυήσεων», ανέφερε. Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για μια λύση δίκαιη, που θα ενώνει την Κύπρο και «θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη, να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα». Τότε μόνο, δήλωσε, θα έχει λυθεί το Κυπριακό».

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία στους εορτασμούς για την 55η επέτειο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν με τη «μεγαλειώδη», όπως την χαρακτήρισε, παρέλαση, την ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, αλλά και την αποφασιστικότητα να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία. «Είναι ιδιαίτερη τιμή που, για πρώτη φορά σήμερα, παρέλασαν οι ήρωες του 1974, που ακόμα και από τη μητέρα πατρίδα δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρι τώρα και αυτό αποτελεί καθήκον μας να το πράξουμε μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων», κατέληξε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν από τη στρατιωτική παρέλαση, παρέστη σε τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα και στην κατάθεση στεφάνου από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Καμμένος ήταν παρών και στην κατάθεση από τον Ν. Αναστασιάδη στεφάνου στον ανδριάντα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Έλληνας υπουργός, που έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο, μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνομιλία, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν το Κυπριακό και θέματα διμερούς συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis