Πολιτική

Κρήτη

Ηράκλειο: 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

δσε

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσει τους αλύγιστους της ταξικής πάλης στα στρατοδικεία και στα εκτελεστικά αποσπάσματα αλλά και τους αγωνιστές του ΔΣΕ Ανατολικής Κρήτης.

κκε

κκε, by renas

Στο πλαίσιο αυτά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 9 Ιούλη, στις 7:30μμ, στην πλατεία της Αγ. Βαρβάρας στα Καμίνια με θέμα: «Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης την περίοδο 1946-49. Η αλύγιστη στάση στα στρατοδικεία και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Η περίπτωση των Βαγγελιώ Φωτιάδου και Βαγγελιώ Αρμενάκη.» και ομιλήτρια την Κατερίνα Μπακέλα, μέλος του Τ.Γ Ηρακλείου του ΚΚΕ.
 
Την Κυριακή 10 Ιούλη, 11πμ, στην Λοχριά, από κοινού με την Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου του ΚΚΕ, με θέμα: «70 χρόνια ΔΣΕ. Η δράση του στην Ανατολική Κρήτη. Οι μάχες του Ψηλορείτη.» και ομιλητή τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος του Γ.Π Κρήτης του ΚΚΕ.
 
Η αναχώρηση για την Λοχριά θα πραγματοποιηθεί στις 8:30πμ από το άγαλμα του Βενιζέλου.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας