Περίεργα - Παράξενα

Καλιφόρνια: Γιατρός εμφανίστηκε σε δίκη μέσω Ζoom την ώρα που χειρουργούσε

δικη καλιφόρνια

Ο πλαστικός χειρουργός Σκοτ Γκριν άφησε άφωνο το δικαστήριο που εξέταζε υπόθεσή του για παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας, όταν εμφανίστηκε να καταθέσει…μέσα από την αίθουσα του χειρουργείου.

Την ώρα που ο ασθενής του βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι, έδωσε ατάραχος το παρόν στην ψηφιακή του δίκη, με την ιστορία του να προστίθεται στις κωμικοτραγικές τηλεδιασκέψεις στην εποχή του κορωνοϊού.

 

 

Η στιχομυθία είναι αποκαλυπτική:

«Γεια σας, κύριε Γκριν. Μπορούμε να προχωρήσουμε στη δίκη; " ρώτησε υπάλληλος του δικαστηρίου. «Φαίνεται πως βρίσκεστε στο χειρουργείο αυτή τη στιγμή;»

«Είμαι, κύριε». Ναι, είμαι σε χειρουργείο τώρα. Είμαι διαθέσιμος για τη δίκη. Συνεχίστε.»

«Αν δεν κάνω λάθος, βλέπω έναν κατηγορούμενο που βρίσκεται στη μέση ενός χειρουργείου να ασχολείται ενεργά με την παροχή υπηρεσιών σε έναν ασθενή. Σωστά κύριε Γκριν; Η καλύτερα δρ.Γκριν;»

Ο γιατρός επιβεβαίωσε πως είναι όλα καλά, δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να συνεχίσει την ακροαματική διαδικασία και είπε ότι υπάρχει και άλλος χειρουργός που κάνει την επέμβαση μαζί του.

Ο δικαστής ωστόσο χαρακτήρισε τη διαδικασία απαράδεκτη και ανέβαλε τη δίκη. Για το περιστατικό διεξάγει έρευνα το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια. «Αναμένουμε από τους γιατρούς να ακολουθούν τα πρότυπα φροντίδας και ασφάλειας κατά τη θεραπεία των ασθενών τους» ανακοίνωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκλαχόμα: Γεννήθηκε υγιές κουταβάκι με έξι πόδια και δύο ουρές

Εσθονία: Κολάρο θα εξοντώνει τον κορωνοϊό με υπεριώδες φως

Τις ακτές της Βόρειας Κρήτης «επιλέγουν» οι αγγελοκαρχαρίες

Περίεργα - Παράξενα

Βρετανία: Έμεινε ξανά έγκυος ενώ κυοφορούσε ήδη άλλο μωρό

Η 39χρονη Ρεμπέκα Ρόμπερτς με τα δίδυμα μωρά της

Μία Βρετανίδα γέννησε δίδυμα που είχαν συλληφθεί με τρεις εβδομάδες διαφορά, καθώς έμεινε έγκυος στο δεύτερο ενώ περίμενε ήδη το πρώτο.

Η Ρεμπέκα Ρόμπερτς, 39 ετών, ήταν έγκυος ήδη στον γιό της, Νώε, όταν έμεινε έγκυος στην κόρη της, Ροζαλί. Έμαθε για την Ροζαλί μετά τον υπέρηχο που έκανε στους 12 μήνες εγκυμοσύνης και ενώ οι δύο προηγούμενοι έδειχναν ότι κυοφορεί ένα παιδί.

Η ίδια ανέφερε πως κουβέντιαζε κατά τη διάρκεια του τρίτου υπέρηχου με την χειρίστρια του μηχανήματος – η οποία γνώριζε πως είναι έγκυος σε ένα παιδί – όταν εκείνη σιώπησε. «Πίστεψε πως κάτι φρικτό είχε συμβεί καθώς δεν είπε τίποτα. Στη συνέχεια με κοίταξε και μου είπε: ‘το ξέρεις ότι περιμένεις δίδυμα;’ Η καρδιά μου σκίρτησε και της απάντησα: ‘όντως’;» Ο σύντροφός της δεν την πίστευε μέχρι που είδε τις εικόνες. Δεν είπε τίποτα. «Ήταν τόσο σοκαρισμένος όσο και εγώ.»

 

Η υπεργονιμότητα, όπως ονομάζεται το σπάνιο φαινόμενο, συμβαίνει όταν μια γυναίκα συνεχίζει να παράγει γόνιμα ωάρια μετά την εγκυμοσύνη της. Εάν το δεύτερο ωάριο γονιμοποιηθεί, τότε επιτυγχάνεται δεύτερη σύλληψη.

Η μητέρα αναφέρει πως τα δίδυμά της είναι τόσο σπάνια, υπάρχει ελάχιστη βιβλιογραφία, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι πρόκειται για την 14η περίπτωση που καταγράφεται. «Η εγκυμοσύνη μου ήταν δύσκολη», είπε προσθέτοντας πως ένας από τους γιατρούς είχε εκφράσει τον φόβο πως η Ροζαλί μπορεί να μην επιβίωνε μετά τη γέννα.

Οι γονείς με τα δίδυμα μωρά τους
Οι γονείς με τα δίδυμα μωρά τους

 

Παράλληλα ανέφερε πως η εγκυμοσύνη έγινε πιο δύσκολη καθώς η Βρετανία ήταν σε lockdown και ο σύντροφός της δεν μπορούσε να τη συνοδεύσει στα ιατρικά ραντεβού. «Οι γιατροί μας είπαν πως θα γεννηθούν την ίδια ημέρα και δεν θα χρειαζόμουν καισαρική.»

Η Ροζαλί παρέμεινε στο νοσοκομείο 95 ημέρες μετά τη γέννησή της. Η Ρεμπέκα θυμάται πόσο μικροσκοπική ήταν η κόρη της. «Ήταν μεγάλη ανακούφιση καθώς ήμασταν πάντα ανήσυχοι ότι κάτι κακό θα της συμβεί καθώς ήταν πολύ μικρή», είπε.

Πλέον η οικογένεια έχει ενωθεί ξανά. «Είναι απαιτητικό να έχουμε δίδυμα αλλά με όλη την οικογένεια μαζί είναι καταπληκτικό», πρόσθεσε η Ρεμπέκα. «Οι ζωές μας ξεκίνησαν ξανά μετά από μεγάλη ανησυχία και πλέον αισθανόμαστε οι πιο τυχεροί γονείς που υπήρξαν ποτέ.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραζιλία: Γιατρός κρατούσε σακούλες με ανθρώπινο λίπος και χόρευε στο ΤikΤok

Πολωνία: Το επικίνδυνο ζώο που παραμόνευε σε δέντρο ήταν τελικά... κρουασάν

Χειρόγραφο Βόινιτς: Το μυστήριο βιβλίο των 5 αιώνων που δεν μπορεί να διαβάσει κανείς