Περίεργα - Παράξενα

Επιτέλους! Μετά από 14 αγόρια, η οικογένεια υποδέχεται τελικά ένα κοριτσάκι!

οικογένεια Schwandts 

 Η Kateri και ο Jay Schwandt από το Μίτσιγκαν υποδέχτηκαν επιτέλους ένα κοριτσάκι στην οικογένειά τους - μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες και 15 προσπάθειες.

Το ζευγάρι έχει 14 γιους: Tyler, Zach, Drew, Brandon, Tommy, Vinny, Calvan, Gabe, Wesley, Charlie, Luke, Tucker, Francisco και Finley.

Και την περασμένη εβδομάδα το 17ο μέλος της οικογένειας γεννήθηκε η Maggie Jayne.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ ενθουσιασμένοι με τον ερχομό της Maggie  στην οικογένειά μας", δήλωσε ο Jay Schwandt στο CNN

 

 

«Αυτή η χρονιά ήταν αξέχαστη με πολλούς τρόπους, για τόσους πολλούς λόγους, αλλά η Maggie είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε»

Οι Schwandts παντρεύτηκαν το 1993 μετά τη γνωριμία τους ως μαθητές του γυμνασίου και είναι και οι δύο 45 ετών 

Περίεργα - Παράξενα

Πρασονήσι: Το μέρος στην Ελλάδα που γίνεται άλλοτε νησί και άλλοτε χερσόνησος

Πρασονήσι

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές και μέρη ανεξερεύνητα. Είτε αγαπάς το βουνό είτε τη θάλασσα, το σίγουρο είναι ότι πάντα ανακαλύπτεις μέρη που δε γνώριζες και εντυπωσιάζεσαι με το μεγαλείο της φύσης. Κάποια φαινόμενα, δε, σου προκαλούν δέος.

Ένα τέτοιο μέρος, άγνωστο στους περισσότερους, βρίσκεται στη Ρόδο.

Τι το ιδιαίτερο έχει; Το χειμώνα μοιάζει με νησί ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε χερσόνησο.

Ο λόγος για το Πρασονήσι.

Πρασονήσι
Πρασονήσι

Ένα μαγικό μέρος στην Ελλάδα

Το Πρασονήσι, λοιπόν, είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου, ένα μοναδικό μέρος στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα παράξενο δημιούργημα της φύσης καθώς το χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι… χερσόνησος! Υπάρχει, βέβαια, μια πολύ λογική εξήγηση γι’ αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα. Άρα το χειμώνα η χερσόνησος μετατρέπεται απλώς σε νησί. Οι εικόνες από ψηλά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Εκεί που βλέπεις μια χερσόνησο που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι και το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό νησί.

Το Πρασονήσι βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου και θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες.
Το Πρασονήσι βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου και θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες.

Είτε πάντως είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι, η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη. Το καλοκαίρι, το Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης των νέων που αγαπούν την ιστιοσανίδα. Και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Επειδή οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική κυματική συμπεριφορά, ό,τι αέρας και να φυσάει, ακόμα και μελτέμι, οι λάτρεις της ιστιοσανίδας που που πηγαίνουν εκεί για να χαρούν την θάλασσα του Καρπάθιου Πελάγους τους έχουν δώσει δυο χαρακτηριστικά ονόματα, «Κύμα» και «Επίπεδο». Είτε θες, λοιπόν, μια ήρεμη θάλασσα, είτε φουρτουνιασμένη, εκεί θα την βρεις. Ολόκληρη η παραλία είναι μεγάλη και αμμουδερή. Η ίδια εικόνα είναι και από τις δυο πλευρές της λωρίδας που συνδέει το Πρασονήσι με την υπόλοιπη Ρόδο, με μήκος λιγότερο από 500 μέτρα περίπου.

Το χειμώνα το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Τα κύματα καλύπτουν μεγάλο μέρος της στεριάς με αποτέλεσμα η χερσόνησος να μετατρέπεται σε ένα νησί. Από ψηλά μπορεί κανείς να καταλάβει τη μεγάλη διαφορά.

Κάτι μοναδικό που έχει το Πρασονήσι

Από μόνο του το γεγονός ότι τη μια εποχή του χρόνου είναι νησί και την άλλη χερσόνησος, καθιστά πολύ ιδιαίτερο αυτό το μέρος. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει το Πρασονήσι είναι ότι όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο έχει σχετική άπνοια, εκεί φυσάει και μάλιστα αρκετά (γύρω στα 4- 5 μποφόρ), ενώ όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο μαίνονται οι θυελλώδεις βοριάδες των 9 και δέκα μποφόρ εκεί το… μισό Πρασονήσι έχει σχεδόν ηρεμία.

παραλία Πρασονήσι
παραλία Πρασονήσι

Αυτό, βέβαια, που δεν μπορείς να υπολογίζεις ποτέ είναι πώς θα πας στο λεγόμενο «νησί». Η θάλασσα το καθορίζει. Αυτή θα επιλέξει αν θας πας με τα πόδι ή… κολυμπώντας! Το σίγουρο είναι ότι αν βρεθείς το καλοκαίρι στη Ρόδο για τις διακοπές σου, αυτό είναι ένα μέρος που πρέπει να γνωρίσεις από κοντά. Στην περιοχή που βρίσκεται το Πρασονήσι, μεταξύ άλλων υπάρχουν καταλύματα που μπορούν να σου προσφέρουν μια άνετη διαμονή σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Ρόδο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορική Μονή που μπορείς να περπατήσεις… στον τρούλο της

Άνδρας βιντεοσκόπησε πλοίο να… πετά στον ουρανό

Μπλε δράκος: Το εντυπωσιακό και μυστήριο πλάσμα των ωκεανών