Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνονται οκτώ επιδόματα

ΟΠΕΚΑ-χρήματα.jpg

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωση την πληρωμή μια σειράς επιδομάτων τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν:

-Τα Προνοιακά Αναπηρικά 

-Διατροφικά Επιδόματα

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν

-Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),

-Επίδομα Στέγασης,

-Στεγαστικής Συνδρομής,

-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

-Σύνταξη Υπερηλίκων,

-Επίδομα Ομογενών.

Οικονομία

Μειώθηκαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν τον Ιανουάριο εξαιτίας της υποτονικής οικονομίας παγκοσμίως, των υψηλότερων φόρων αυτοκινήτου σε κάποιες χώρες της ΕΕ και της αβεβαιότητας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ανέφερε η ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA).

Τον Ιανουάριο, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν 7,4% στα 1,135 εκατ. οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Βρετανία και στις χώρες της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών στην Ευρώπη (EFTA), σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 13,4% στη Γαλλία, 7,3% στη Γερμανία και 7,6% στην Ισπανία. Στη Σουηδία, ένας υψηλότερος φόρος στα αυτοκίνητα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2020, οδήγησε τις πωλήσεις χαμηλότερα κατά 18% τον Ιανουάριο, στην μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Οι πωλήσεις της Volkswagen μειώθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο, ενώ οι Renault και PSA Group σημείωσαν πτώση 16,3% και 12,9% αντιστοίχως.

Η BMW ήταν μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που ανακοίνωσαν αύξηση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα, και αυξήθηκαν 5,2%, ενώ η ζήτηση για την ανταγωνιστική Daimler υποχώρησε 10,4%.