Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα ναυπηγική αναγέννηση της παγκόσμιας ναυτιλίας, με βάση τα τελευταία στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking, που καταγράφουν πάνω από 2.000 νέες ναυπηγικές παραγγελίες παγκοσμίως τους τελευταίους 12 μήνες. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Κίνα, που με 252 νέες παραγγελίες ηγείται μακράν της διεθνούς δραστηριότητας. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη (124 παραγγελίες) και η Ελλάδα (123 παραγγελίες), που καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με κυρίαρχο ρόλο στα δεξαμενόπλοια.
Οι κινεζικές εταιρείες ξεχώρισαν σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες πλοίων, με 89 παραγγελίες σε bulk carriers, 71 σε tankers και 34 σε containerships, δείχνοντας τη στρατηγική τους για ενίσχυση της θέσης τους σε ολόκληρο το φάσμα του θαλάσσιου εμπορίου. Παράλληλα, με 17 παραγγελίες σε gas carriers, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να επενδύσουν και στη μεταφορά LNG και LPG.
Αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται ψηλά στις παραγγελίες ξηρού φορτίου (16 πλοία), και έχει οριακή παρουσία στο gas (μόλις 2 πλοία), σημείωσε εντυπωσιακές 61 παραγγελίες σε δεξαμενόπλοια, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά την Κίνα. Η εικόνα αυτή αποτυπώνει τη διαχρονική εμπιστοσύνη των Ελλήνων πλοιοκτητών στην αγορά των προϊόντων πετρελαίου και αργού.
Διαβάστε επίσης:
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν
«Καμπανάκι» Κομισιόν για το ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα και τα «φέσια» των νοικοκυριών