Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο έργα ΣΔΙΤ 254 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

Image
Υπουργείο Ανάπτυξης
 clock 23:09 | 04/10/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Δύο έργα ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους επένδυσης 254 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση.

Πρόκειται για την «Ανέγερση φοιτητικών εστιών και συνεδριακού κέντρου στις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας» και την «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, τα έργα είναι τα εξής:

 - «Ανέγερση φοιτητικών εστιών και συνεδριακού κέντρου στις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση, υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας στις φοιτητικές εστίες καθώς και συνεδριακό κέντρο στην πανεπιστημιούπολη Κοζάνης όπως και φοιτητικές εστίες στην πανεπιστημιούπολη Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξυπηρετεί 41.000 φοιτητές ενώ η έλλειψη ιδιόκτητων εστιών καθώς και η διασπορά των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθιστούν προβληματική τη λειτουργία και αυξάνουν το λειτουργικό κόστος του Πανεπιστημίου. Το έργο, προβλέπει φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 350 ατόμων και ένα πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο δυναμικότητας 700 ατόμων στην Κοζάνη. Στην πανεπιστημιούπολη Φλώρινας: φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 150 ατόμων. Στην πανεπιστημιούπολη Καστοριάς: φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 150 ατόμων. Στην πανεπιστημιούπολη Πτολεμαΐδας: φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 100 ατόμων.

Εκτιμάται ότι η δημιουργία υψηλού επιπέδου κτιριακών δομών έρευνας και εκπαίδευσης θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση της μίσθωσης χώρων, θα αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών και θα εξασφαλίσει πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση για φοιτητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες

- «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας». Η σύμπραξη αφορά στην κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του έργου υδροδότησης του νησιού μέσω της συλλογής επιφανειακών υδάτων στους ταμιευτήρες Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας.

- Υπενθυμίζεται ότι η υδροδότηση του νησιού γίνεται σήμερα από 149 γεωτρήσεις, πολλές εκ των οποίων με νερό όχι της υψηλότερης ποιότητας. Με το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζεται το οξύτατο πρόβλημα ύδρευσης της Κέρκυρας καθώς εξασφαλίζεται η πρόσβαση των οικισμών σε επαρκείς ποσότητες και καλής ποιότητας πόσιμου νερού.

 

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο κίνησης: Πήρε φωτιά η τιμή - Θα ξεπεράσει και τη βενζίνη;

Κομισιόν: «Πράσινο φως» σε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. για την ενεργειακή στήριξη ΜμΕ

Προϋπολογισμός 2023: Προβλέπει πρόσθετα φορολογικά έσοδα 1,5 δισ. ευρώ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis