Λασίθι

Σε τροχιά υλοποίησης το γηροκομείο στην Ιεράπετρα

Γηροκομείο

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο συζήτησης για την διευθέτηση των λειτουργικών προβλημάτων του. 

Κατά τη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο νοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Αγγελάκης, μέλη του συλλόγου και εργαζόμενοι του Γηροκομείου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μάνος Λουτσέτης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δήμου σχετικά με την νομιμοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την τακτοποίηση της χρήσης και την έκδοση άδειας λειτουργίας του Γηροκομείου. 

Όπως αναφέρθηκε, μετά από αρκετή προσπάθεια και δουλειά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας κατάφερε να τακτοποιήσει τη χρήση, να νομιμοποιήσει τις κτιριακές υποδομές και αναμένεται αυτό το διάστημα η έκδοση της άδειας λειτουργίας ως Μονάδα  Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

girokomio.jpg

girokomio.jpg, by gpapadakis

Ένας από τους επόμενους άμεσους στόχους του Δήμου για το Γηροκομείο, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος είναι η ολοκλήρωση των 12 ημιτελών δωματίων που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο κτίριο  και βέβαια η ένταξη της δομής σε κάποιο πρόγραμμα με στόχο την χρηματοδότηση και την ομαλή λειτουργίας της. 

Όπως τονίστηκε στον εν λόγω χώρο θα μπορούσε να δημιουργηθεί επίσης ένας ξενώνας βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας με βασικό μέλημα να εξυπηρετούνται ανάγκες που προκύπτουν αναφορικά με την προσωρινή στέγαση ανθρώπων. 

Για τη στήριξη  και ενίσχυση της δομής αποφασίστηκε από τον σύλλογο Ατόμων και Φίλων Τρίτης Ηλικίας να πραγματοποιηθεί  με τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 9:00 – 15:00 ραδιομαραθώνιος αγάπης για το Γηροκομείο. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, αφού πρώτα απ’ όλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο «το Γηροκομείο χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Από την πλευρά του ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την νομιμοποίησή του.  Άμεσο στόχο αποτελεί η ένταξη της εν λόγω δομής σε κάποιο πρόγραμμα προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων και βέβαια η συμπαράσταση και υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τη σημαντική αυτή δομή και το έργο της». 

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την
Πέμπτη 22/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Τζερμιάδο, στον Άγιο Γεώργιο και στο Καμινάκι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου με την συμβολή κλιμακίων της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Ηρακλείου.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ειδησεις σημερα 

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640