Κρήτη

Ξανά Πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη, η Ροσβίτα Μπαντουβά (φωτο)

πρόξενος μπαντουβά 9

Ο τίτλος της Προξένου της Αυστρίας, επέστρεψε ξανά στα χέρια της κα Ροσβίτας Μπαντουβά. Σε μια σεμνή τελετή ανάθεσης καθηκόντων που έγινε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 η κα Μπαντουβά πήρε ξανά την σκυτάλη του Προξενείου, από την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Mag. Andrea IKIC-BÖHM, παρουσία του Πρέσβη τη Ελβετίας, Hans-Rudolf  HODEL.
 

πρόξενος μπαντουβά 2

πρόξενος μπαντουβά 2, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 1

πρόξενος μπαντουβά 1, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 5

πρόξενος μπαντουβά 5, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 3

πρόξενος μπαντουβά 3, by mpeka

Η κα Μπαντουβά ήταν πολλά χρόνια Πρόξενος της Αυστρίας, στην Κρήτη, πριν από τον αγαπημένο της γιο, Ζαχαρία Μπαντουβά. Τρία χρόνια μετά την αναχώρηση του… η κα Ροσβίτα Μπαντουβά,  πήρε ξανά την θέση της  Προξένου,  που η ίδια είχε παραδώσει στον γιο της, λόγω συνταξιοδότησης.
 

πρόξενος μπαντουβά 7

πρόξενος μπαντουβά 7, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 8

πρόξενος μπαντουβά 8, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 10

πρόξενος μπαντουβά 10, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 14

πρόξενος μπαντουβά 14, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 15

πρόξενος μπαντουβά 15, by mpeka

Στην έναρξη της αντιφώνησης, η  κα Ροσβίτα Μπαντουβά, είπε: Σπάνια γονιός, κληρονομεί το παιδί του. Και όμως, όλοι εσείς που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, γίνεστε απόψε μάρτυρες μιας διετούς κληρονομιάς.
 

πρόξενος μπαντουβά 17

πρόξενος μπαντουβά 17, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 16

πρόξενος μπαντουβά 16, by mpeka

Λόγια ψυχής, που δηλώνουν το μεγαλείο της κα Μπαντουβά, και τον αγώνα της μετά τον θάνατο του γιου της. Ένα πόνο που τον έκανε ελπίδα, μέσα από τον Σύλλογο « Ανακουφιστική Φροντίδα  Κρήτης, Cretan Palliative Care, Zaharias Bandouvas».
 

πρόξενος μπαντουβά 11

πρόξενος μπαντουβά 11, by mpeka

Γνωστή είναι ωστόσο η Προξενική προσπάθεια της κα Μπαντουβά για το καλό των Αυστριακών Πολιτών που ζουν,  εργάζονται ή έρχονται στην Κρήτη για διακοπές.
 

πρόξενος μπαντουβά 6

πρόξενος μπαντουβά 6, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 4

πρόξενος μπαντουβά 4, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 19

πρόξενος μπαντουβά 19, by mpeka

Η Τελετή Ανάθεσης των καθηκόντων έγινε υπό το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, της Αυστρίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του συζύγου της κα Ροσβίτας Μπαντουβά, Κώστα Μπαντουβά, του Προξένου των Φιλλιππίνων στην Κρήτη Αλέξανδρου Φασουλάκη και επίσημων καλεσμένων.
 

πρόξενος μπαντουβά 12

πρόξενος μπαντουβά 12, by mpeka

Η κα Μπαντουβά, με θετική διάθεση έκλεισε την ομιλία της, αναφέροντας: Σήμερα, νοιώθω πιο νέα, πιο δυναμική και δημιουργική πάρα ποτέ και δίνω από αυτή τη θέση, την υπόσχεση ότι θα αναλάβω και θα εκτελέσω τα καθήκοντα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

πρόξενος μπαντουβά 18

πρόξενος μπαντουβά 18, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 20

πρόξενος μπαντουβά 20, by mpeka

πρόξενος μπαντουβά 21

πρόξενος μπαντουβά 21, by mpeka

μπαντουβά μάρα

μπαντουβά μάρα , by mpeka

Τα εγκαίνια του Αυστριακού Προξενίου στην Κρήτη, ολοκληρώθηκαν με ανταλλαγές ενθυμίων και δώρων και από τις δύο πλευρές.

Mάρα Μπέκα 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία