Κρήτη

Ξεκινούν οι 5οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι

Ορεινοι Αγωνες

Ξεκινούν σήμερα 5οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι Ιεράπετρας. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στα αρχαία καλντερίμια του πανέμορφου ορεινού όγκου της περιοχής με το φαράγγι του Χαυγά και του Μέσωνα, κοντά στους αρχαίους οικισμούς «Αζοριά», «Βρόντος», «Πλάι του Κάστρου», στο Ιερό Άλσος Καβουσίου με την αρχαία μινωική ελιά, στο δάσος της Θρυπτής και σε οικισμούς του ορεινού όγκου της περιοχής. 
Μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή φέτος λόγω του νέου αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Έκπληξη αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή γυναικών. Μέχρι στιγμής δηλώσεις συμμετοχής υπάρχουν από πολλές περιοχές της Κρήτης, Χανιά, Παλαιοχώρα, Ρέθυμνο, Αρχάνες, Μεσαρά, Ηράκλειο, Αγία Βαρβάρα, Οροπέδιο Λασιθίου, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία. Επίσης υπάρχουν αρκετές συμμετοχές αθλητών από την λοιπή Ελλάδα. Σημαντική είναι η στήριξη που παρέχουν εθελοντικές ομάδες για την τέλεση των αγώνων. Για την ασφάλεια των αγώνων συνεργάζονται η  Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης με τον υπεύθυνο  του παραρτήματος Ιεράπετρας κ. Αντώνη Λιόκαλο, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιεράπετρας με υπεύθυνο τον κ. Νίκο Νεστοράκη, η  ομάδα Εθελοντών Διασωστών Κρήτης με υπεύθυνο της ομάδας Ιεράπετρας κ. Νίκο Παπαδάκη και μονάδα του ΕΚΑΒ Κρήτης.
Σημαντική οικονομική στήριξη στους αγώνες παρέχουν επιχειρήσεις και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής και από την πόλη της Ιεράπετρας. Ο καθαρισμός των μονοπατιών έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η σήμανση τους. Για τους αγώνες έχουν σχεδιαστεί να στηθούν έξι σταθμοί τροφοδοσίας για τον αγώνα των 21,1 χλμ και δύο σταθμοί τροφοδοσίας για τον αγώνα των 10 χλμ. πλήρως εξοπλισμένοι με νερό, ενεργειακά τζελ, ισοτονικά. σνακ κλπ. 
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου σε συνεργασία με τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης. 
Οι αγώνες που έχουν σχεδιαστεί για τους ορεινούς αγώνες είναι: 
1. Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 21,1 χλμ θετικής – αρνητικής υψομετρικής ± 1300 μ.
2. Αγώνας ορεινού τρεξίματος 10 χλμ θετικής – αρνητικής υψομετρικής ± 550 μ.
3. Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χλμ. για μαθητές Γυμνασίου.
4. Αγώνας 500 μ. για μαθητές δημοτικού. 
Ο ορεινός αγώνας των 21,1 χιλιομέτρων είναι μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό κεντρικό δρόμο του χωριού. Οι αθλητές θα διέλθουν από το καλντερίμι  των φαραγγιών Χαυγά και Μέσωνα, το Ιερό Άλσος με την αρχαία μινωική ελιά, τους αγροτικούς οικισμούς του ορεινού όγκου της θρυπτής (Τσαμάντης, Δρακαλευρι, Θρυπτή), το πευκοδάσος της Θρυπτής, και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την απέραντη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου. 
Η φιλοξενία των αθλητών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο είναι ιδιαίτερη και μοναδική και αυτό έχει τονιστεί από τους αθλητές και συνοδούς που έχουν λάβει μέρος στους προηγούμενους αγώνες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρίλερ με τις εκλογές στο Δικηγορικό σύλλογο - Ποιοι πάνε στο δεύτερο γύρο

Από τις εκλογές στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου καθώς η μάχη της κάλπης για την προεδρία θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Οι τρείς υποψήφιοι Κατερίνα Κοσμαδάκη,Νίκος Λογοθέτης και Μιχάλης Σφακιανάκης έδωσαν σκληρό αγώνα που ανέδειξε νικητή όχι όμως και πρόεδρο.

Συγκεριμένα πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο κ.Νίκος Λογοθέτης με 273, δεύτερη η κ.Κατερίνα Κοσμαδάκη με 189 και τρίτος ο κ.Μιχάλης Σφακιανάκης με 181. Άρα στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο κ.Λογοθέτης με την κ.Κοσμαδάκη.

Οι δύο πρώτοι πάνε σε δεύτερη Κυριακή καθώς κανείς δεν συγκέντρωσε το ποσοστό 50 συν 1 για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.Συνολικά ψήφισαν 660 δικηγόροι επί σύνολου 800.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επιτροπάκη Γεωργία του Στεφάνου

Λασηθιωτάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ   
Ξενάκης Μανούσος του Αλεξάνδρου

Ξυριτάκης Απόστολος του Δημητρίου

Σαπουντζάκης Θωμάς του Μιχαήλ

 Τιτομιχελάκη Καλλιόπη του Στέλιου
 Φανταουτσάκης Νικόλαος του Νικολάου

Χρυσός Νεκτάριος του Κωνσταντίνου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καστελλάκης Γεώργιος του Αντωνίου    

Στεφανάκης Αδαμάντιος του Θεοδώρου

Στρατάκης Γεώργιος του Σταύρου

Στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης

Στα Χανιά νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης που διαδέχεται τον κ.Γιάννη Δασκαλάκη, στο Λασίθι εξελέγη η κ. Σοφία Τσαγκαράκη και στο Ρέθυμνο ο κ.Θωμάς Λεχωβίτης.

63 Δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα διεξήγαγαν εκλογές την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Τους συνέλαβαν την ώρα που παραλάμβαναν την ηρωίνη από τη μεταφορική (φωτο)

ESPA BANNER