Κρήτη

Τουρισμός και ανάπτυξη στη συνάντηση Παπαδογιάννη - Φραγκάκη

καλοκαίρι θάλασσα διακοπές τουρισμός

Ενημερωτική συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη, είχε την Δευτέρα 18/01/2021 ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Οι κύριοι Παπαδογιάννης και Φραγκάκης συνομίλησαν για ζητήματα Ανάπτυξης και Τουρισμού, τα οποία σχετίζονται τόσο με την ιδιαίτερη τουριστική σεζόν του 2021, η οποία αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο «στοίχημα» για την Ελληνική οικονομία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και - κυρίως - για τις μεγάλες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών που μπορούν να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, οι οποίες θα καταστήσουν την Κρήτη στον μεγάλο «πρωταγωνιστή» των εξελίξεων, στην «βιομηχανία» του Ελληνικού τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων κ. Μάρκος Πατρελάκης, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Στράτος Μηλιδάκης και στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Οι δηλώσεις του  Διευθύντα Συμβούλου του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη.

«Η Ανάπτυξη στην Κρήτη, εδώ και πολλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τουρισμό. Η χρονιά που μόλις έφυγε, άφησε πίσω της, μια τεράστια «πληγή» για το σημαντικότερο παραγωγικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας, το οποίο παλεύει για να κρατηθεί «ζωντανό» σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Επειδή όμως ο τουρισμός και η ανάπτυξη είναι δυο «δυναμικά» στοιχεία, θα πρέπει κι εμείς να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και να επιχειρήσουμε την «κρίση» αυτή να την μετατρέψουμε σε μια πραγματικά πολλή μεγάλη ευκαιρία.

Τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη, μέσα από το «Ταμείο Ανάκαμψης», θα έρθουν πόροι, οι οποίοι μπορούν να θέσουν ξανά το νησί στην θέση του πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Ο Τουρισμός δεν είναι θέμα μόνο «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», ένας προορισμός για να κρατηθεί ανταγωνιστικός πρέπει να εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Ανοίγεται λοιπόν μπροστά μας μια τεράστια πραγματικά ευκαιρία, την οποία – όπως έχω πει και άλλες φορές – πρέπει να την αξιοποιήσουμε, ΟΛΟΙ μαζί. Οι συνεργασίες, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να μετατρέψουμε αυτή την κρίση, σε μια τεράστια ευκαιρία για το «αύριο» στην Κρήτη» ανέφερε στην διάρκεια της επαφής που είχε με τον κ. Φραγκάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Τι είπε  ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

«Είχαμε σήμερα μια πολύ παραγωγική συζήτηση με την Διοίκηση και τα στελέχη του ΟΑΚ. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά. Συζητήσαμε για την πρόοδο έργων και μελετών που έχει αναλάβει ο Οργανισμός και χαίρομαι ιδιαίτερα που επί διοίκησης του κ. Παπαδογιαννη έχουν αναληφθεί και επιταχυνθεί πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Ο Τουρισμός μας, ειδικά τα επόμενα χρόνια στην μετά covid-19 εποχή, θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα έργα υποδομής στους τουριστικούς μας προορισμούς. Έργα που έχουν να κάνουν και με τις μεταφορές, αλλά και άλλες υποδομές, την διαχείριση φυσικών πόρων, όπως τα νερά, και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο εμπλουτισμός και η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη περνάει και μέσα από τέτοια έργα. Περνάει μέσα και από τον αναβαθμισμένο Ο.Α.Κ.. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού για την ενημέρωση και να ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο τους. Θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες τους», υπογράμμισε από την δική του πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καραμανλής: Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το επόμενο τρίμηνο οι μελέτες για χάραξη του ΒΟΑΚ

Ηράκλειο - τραγωδία: Δεν τα κατάφερε ο πολυτραυματίας του σοβαρού τροχαίου

Ηράκλειο: Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί το λιμεναρχείο

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

υποδοχή ξενοδοχείου

Ακόμα και σε κοινωνικές δομές Δήμων απευθύνονται ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης.

Μιλώντας στον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο κ. Κοκολάκης περιέγραψε την δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συνάδελφοί του καθώς η χρονιά που πέρασε ήταν κάτι παραπάνω από τραγική.

"Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Τα νοικοκυριά των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχουν πρόβλημα" τόνισε ο κ. Κοκολάκης ενώ περιέγραψε και τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στον κλάδο, αναφορικά με την μη υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης από τους ξενοδόχους. 

"Οι ξενοδόχοι λένε ότι επειδή έληξε η θητεία του ΔΣ της Ένωσης τους, δεν μπορούν να υπογράψουν την τοπική σύμβαση. Αυτό είναι ψέμα" υποστήριξε τέλος ο κ. Κοκολάκης ο οποίος προανήγγειλε κινήσεις από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης.  

Λίγη ώρα μετά την ανάδειξη του θέματος από το Ράδιο Κρήτη, ήρθε η γραπτή απάντηση από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.

 

Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμο Κύριο
Νίκο Κοκολάκη
Πρόεδρο Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Νομού Ηρακλείου

Αγαπητέ πρόεδρε,
Όπως ίσως γνωρίζεις, το παρόν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ξενοδοχείων  Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει τη θητεία του. Υπό το παρόν καθεστώς δεν νομιμοποιούμαστε να υπογράψουμε καμία πρόσθετη πράξη και αυτό συμπεριλαμβάνει και τις συμβάσεις εργασίας. Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ουσιαστική διάθεση στήριξης των εργαζομένων μας,  τοποθετηθήκαμε δημόσια για την υιοθέτηση της εθνικής κλαδικής συμβάσεις εργασίας, γνωρίζοντας ότι την συνυπογράφεις ως αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΤ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και σε σένα προσωπικά και πιστεύουμε ότι με την δημόσια τοποθέτησή μας το πράξαμε και σε αυτήν την περίπτωση. 
Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση και εκλογές. Θα παραδώσουμε, ως οφείλουμε, όλα τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για να μπορέσει να ολοκληρώσει η και να εξελίξει το έργο που αφήνουμε. 
Με την ευκαιρία θυμίζω για άλλη μία φορά ότι το 2020 ήταν μία καταστροφική χρόνια για όλους μας, με απώλειες τζίρου σχεδόν 80%. Πρέπει, μαζί, να συνεχίσουμε για μία δίκαιη και σωστή, από κάθε άποψη, μισθολογική βάση στην οποία το κράτος να μην στερεί το δικαίωμα σε εμάς να αμείβουμε καλύτερα και σε εσάς να αμείβεστε καλύτερα.  Εισφορές και κρατήσεις παραμένουν το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα για τον κάθε εργαζόμενο. 
Αναμένοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, εύχομαι μία σημαντικά καλύτερη σεζόν και υπόσχομαι να σταθούμε κοντά σας στις μάχες που θα δοθούν για το υπόλοιπο της πανδημίας. 
Για την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Ο πρόεδρος 
Νίκος Χαλκιαδάκης

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου (βίντεο)

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ζητούν να σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία

Επιστρεπτέα 6: Έως τις 16 Μαρτίου οι αιτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός