Κρήτη

Το πρώτο βήμα για έρευνες πετρελαίου νοτίως της Κρήτης

Παραγωγή πετρελαίου

Το πράσινο φως για έρευνες σε νέες  περιοχές νοτίως της Κρήτης σε άλλο θαλάσσιο οικόπεδο, πέραν εκείνων που έχουν ήδη παραχωρηθεί στα δυτικά και νοτιοδυτικά του νησιού στην κοινοπραξία Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ, ανοίγει η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από το ΥΠΕΝ. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε χθες και αφορά σε θαλάσσια περιοχή συνολικής έκτασης 33,933 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Βάσει της ΣΜΠΕ το πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης διαρθρώνεται σε 3 φάσεις, ήτοι στην φάση της έρευνας, στη φάση της ανάπτυξης και παραγωγής και στην φάση της αποξήλωσης - αποσυναρμολόγησης των εγκαταστάσεων. 

Σημειώνεται ότι με την έκδοση της ΣΜΠΕ, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης σε εταιρεία ή σε εταιρείες που θα αναλάβουν την παραχώρηση. Αυτό άλλωστε ήταν και το σκεπτικό της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρεία Υδρογοναθράκων (ΕΔΕΥ), η οποία και αιτήθηκε την έκδοση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Πλέον με την έκδοση της ΣΜΠΕ η περιοχή είναι έτοιμη για να τρέξει πιο γρήγορα πιθανή παραχώρηση εάν και εφόσον αποφασιστεί από την κυβέρνηση ή εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον για έρευνα.

Τονίζεται ότι για την εν λόγω περιοχή, η ΕΔΕΥ είχε παρουσιάσει σε πετρελαϊκές εταιρείες τις διαθέσιμες σεισμικές καταγραφές, εισπράττοντας το αρχικό ενδιαφέρον της αγοράς. Ωστόσο σύμφωνα με αρμόδιες πηγές αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία επίσημη πρόταση αλλά ούτε προτίθεται το ΥΠΕΝ να προχωρήσει άμεσα τη διαγωνιστική διαδικασία. 

Πηγή: capital.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον χειρουργό Γιώργο Παππά

γιώργος παππάς

Ενα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει η Αφροδίτη Παπαντωνάκη, στον υπεύθυνο του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γιώργο Παππά, μετά την περιπέτεια με την υγεία της.

Η κα Παπαντωνάκη αναφέρει στο ευχαριστήριο:

"Όσον και να ψάχνω τα ορυχεία των λέξεων αδυνατώ να βρω λέξεις κατάλληλες , να τις φέρω κοντά, για να εκφράσω το εγκάρδιο μεγάλο μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Διευθυντή Χειρουργό Οφθαλμίατρο Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς κον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΠΑ για την πολυεπίπεδη και προπάντων ΙΑΜΑΤΙΚΗ του συμπαράσταση στην πρόσφατη δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου.

Οι Κρητικοί να ναι σίγουροι ότι ο κος ΠΑΠΠΑΣ και οι Συνεργάτες του αποτελούν την Σύγχρονη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ στο χώρο που υπηρετούν του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ–ΠΑΝΑΝΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Σας είμαι ευγνώμων

Αφροδίτη Παπαντωνάκη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - δημοτικά τέλη: Αύξηση - σοκ 30% - 40% !

Αθήνα: Μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο

Πέραμα: Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη

ESPA BANNER