Κρήτη

Κρήτη: Τον ξεσπιτώνουν για να το ενοικιάσουν μέσω Airbnb

glasgow-airbnb-e14987341848471.jpg

Άκρως ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις του φαινομένου της λύσης μισθωτηρίων σπιτιών στην Κρήτη, καθώς οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν μέσω της πλατφόρμας Airbnb ή άλλων παρόμοιων!

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε για το θέμα αυτό ένας ακροατής του Ράδιο Κρήτη μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. Όπως είπε, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, τον βγάζουν από το σπίτι του για να το νοικιάσουν μέσω Airbnb, ενώ η γυναίκα του είναι στο κρεβάτι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης!

Το χειρότερο, όπως είπε, και όπως επιβεβαίωσε στην ίδια εκπομπή η πρόεδρος των κτηματομεσιτών ανατολικής Κρήτης, κ. Άρτεμις Μαυράκη, είναι ότι τα διαμερίσματα αυτή τη στιγμή στην πόλη είναι … είδος προς εξαφάνιση! 

Η κ. Μαυράκη σημείωσε πως δεν υπάρχουν τριάρια σε αυτή τη φάση καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να τα νοικιάσουν σε τουρίστες…

Το φαινόμενο, που έχει αναδείξει και κατά το παρελθόν το Ραδιο Κρήτη με εκτενή του ρεπορτάζ, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ, συχνά, κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο, εκπαιδευτικοί και φοιτητές αδυνατούν να βρουν έστω και μια γκαρσονιέρα για να νοικιάσουν με αποτέλεσμα να πληρώνουν αδρά για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η κ. Μαυράκη τόνισε πάντως ότι ήδη η Ομοσπονδία της έχει απευθυνθεί στην υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ζητώντας κανόνες στην εν λόγω αγορά και κίνητρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι ο Νόμος προβλέπει ενοικίαση για μόλις 90 ημέρες το χρόνο, κάτι που όπως φαίνεται καταστρατηγείται συστηματικά.

Ελένη Μπουρμά

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"