Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην Κρήτη από τις 11 σήμερα (7/8) το πρωί με συνεχείς σεισμικές δονήσεις, όπως έγραψε το ekriti. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Τρεις σεισμοί κατεγράφησαν στον θαλάσσιο χώρο στα νότια του νομού Ηρακλείου.
Ο μεγαλύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 11.23 πμ, ήταν έντασης 4,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 12 Χλμ. Ν της Μιαμούς Ηρακλείου.
Στις 11.47 έγινε ακόμα ένας σεισμός, με ένταση 4,5 Ρίχτερ, επίκεντρο 22 χιλιόμετρα ν/ν-α των Καλών Λιμένων και με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.
Ενώ στις 11.22 στην ίδια περίπου περιοχή οι σεισμογράφοι έδειξαν σεισμό 4,1 Ρίχτερ, 21 χιλ. ν/α των Καλών Λιμένων και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 11.11 το πρωί σημειώθηκε σεισμός 3,5 Ρίχτερ σε άλλη περιοχή της Κρήτης, στα δυτικά με επίκεντρο 7 χιλ. δυτικά των Φαλασάρνων στο νομό Χανίων και εστιακό βάθος τα 5.9 χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
28χρονη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο -Εγκλωβίστηκε στο ΙΧ