Κρήτη

Σταύρος Αρναουτάκης: Επικοινώνησε με τον Στέλιο Πέτσα για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ

αρναουτακης

Την επιπλέον χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και το ΕΣΠΑ για την ένταξη περισσότερων οικογενειών στα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ) στην Κρήτη, ζήτησε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Η επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον υπουργό έγινε σήμερα στην διάρκεια συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή της Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπων εργαζομένων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στα ΚΔΑΠ λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση  στην Κρήτη λειτουργούν συνολικά 16 δομές ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ από τις οποίες οι 9 στο Δήμο Ηρακλείου και ότι κρίνεται άμεσα η αναγκαία οικονομική στήριξη τους για την βιωσιμότητά τους και την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια και είναι σήμερα εκτός προγράμματος. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρόσθεσαν, ότι, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία της Πανδημίας επιβάλλεται η ένταξη στα προγράμματα όσο το δυνατό περισσότερων οικογενειών καθώς έχουν δεχτεί έντονη ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική επιβάρυνση. 

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, η Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλειου-Πρόεδρος ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ: Κατερίνα Τζουλιαδάκη εκπρόσωπος εργαζομένων στη ΔΙΚΕΗ, Αντώνης Διαμαντής μέλος Δ.Σ Πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων ΠΑΣΕΚΔΑΠ και Κατερίνα Μαράκη εργαζόμενη στα ΚΔΑΠ.

EΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σταύρος Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Πιέζουμε για να μην υπάρξει καθυστέρηση στα έργα

Κεφαλογιάννης: Επιπλέον πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στην Κρήτη

Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Νέες υπηρεσίες με τους κωδικούς Taxisnet

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 45  νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 17/10, σε συνολικά 1.712 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 13 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

16 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο και 9 στο Λασίθι.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κομοτηνή - Κορωνοϊός: Πέθανε ανεμβολίαστος 28χρονος – Τρίτος θάνατος νεαρού σε μία εβδομάδα

Γώγος: «Καμπανάκι» για το επικίνδυνο «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού

Κρήτη: Επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω των πελατών που ήταν μέσα

ESPA BANNER