Κρήτη

Σειρά απαλλαγών από δημοτικά τέλη στο Μαλεβίζι, με πρωτοβουλία Μποκέα

Μενέλαος Μποκέας

Ολοκληρωτικές απαλλαγές από δημοτικά τέλη και λοιπές οικονομικές ελαφρύνσεις που θα ανακουφίσουν τις τοπικές επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου έρχονται με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μια σειρά μέτρων για τα οποία ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έχει ήδη ζητήσει από την Οικονομική Υπηρεσία να ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, λόγω του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ο Μενέλαος Μποκέας έχει εδώ και μέρες συνεργαστεί με την Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Νίκη Ζερβού, εκφράζοντας τη βούλησή του προς το ΔΣ του Οργανισμού να ληφθούν αποφάσεις απαλλαγής από την καταβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ. Το μέτρο αφορά σε όσες οικογένειες καταβάλλουν τροφεία στο ΔΟΚΑΠΠΑΜ και θα ισχύσει για όλο το διάστημα που οι δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών παραμείνουν κλειστές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Μένουμε δίπλα σας. Στηρίζουμε με πράξεις την τοπική οικονομία. Με ελαφρύνσεις – ανάσα  για τις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω του κορωνοϊού. Για όσο, λοιπόν, διάστημα παραμείνουν κλειστές:

Απαλλαγή από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων
Απαλλαγή από καταβολή ενοικίων προς το Δήμο σε κυλικεία εντός σχολικών μονάδων
Απαλλαγή από καταβολή ενοικίων προς το Δήμο σε επισιτιστικές επιχειρήσεις
Και συνεχίζουμε. Με προτάσεις μας, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης, προωθούμε συντεταγμένα σειρά παρεμβάσεων προς την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξετάσουμε πρωτοβουλίες για απαλλαγές επί των ανταποδοτικών τελών και τη βιωσιμότητά τους για τους Δήμους».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί εφιστούν την προσοχή των επιβατών

ταξί ηρακλείου

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης για τη λειτουργία των ταξί αυτήν την περίοδο. 

Σύμφωνα με αυτήν:

"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου ότι τα δύο ραδιοταξί της πόλης μας εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, σε καλούς και δύσκολους καιρούς.

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι με οποιονδήποτε κίνδυνο αλλά με προφυλάξεις, να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως μας προστάζει το καθήκον.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης (ακόμα  και κακόβουλων κινήσεων από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ταξί) σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα των ραδιοταξί είναι τα κάτωθι:

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ  ΚΝΩΣΣΟΣ 2810210102

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΑΝΤΙΑ 2810361362 και για οποιαδήποτε άλλο θέμα και εξυπηρέτησης το τηλέφωνο του προέδρου  του συλλόγου είναι  6979158115.