Κρήτη

Ψήφισμα Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τη στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ

δήμος μινώα πεδιάδος

Ψήφισμα με το οποίο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στηρίζει το θεσμό των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του – την Τετάρτη 26/2/20202 - το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ. αρ. 10/2020 ομόφωνη απόφαση του, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που παρέχουν οι εν λόγω δομές στις ωφελούμενες μητέρες, άνεργες ή εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας, στην ως άνω απόφαση του, επισημαίνει την ανάγκη για: 

  1. μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους,
  2. εξασφαλισμένη και σταθερή χρηματοδότηση των ανωτέρω δομών με πλήρη κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό, 
  3. μόνιμες θέσεις εργασίας για το ήδη υπάρχον προσωπικό των δομών που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων ή των νομικών προσώπων αυτών.

Κρήτη

Επιφανείς Κρητικοί επιχειρηματίες στη μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Νοσοκομείο

Κύμα δωρεών που ενισχύουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στην Κρήτη.

Επιφανείς επιχειρηματίες του νησιού από το Ηράκλειο και αλλού, αλλά και απλοί πολίτες που αντιμετωπίζουν με ευαισθησία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού και για να ενισχύσουν την προσπάθεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προσφέρουν με κάθε τρόπο αναλώσιμα υλικά και υλικά προστασίας από τον ιό (κλίνες ΜΕΘ, μάσκες, αναπνευστήρες, γάντια κλπ).

Ωστόσο εμπλοκή παρουσιάστηκε σε μια τέτοια προσφορά όταν γνωστή επιχειρηματίας του Ηρακλείου προσέφερε 20 ειδικές μάσκες εντατικής θεραπείας για τα νοσοκομεία της πόλης όταν “κατασχέθηκαν” από το κράτος και εστάλησαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης όπου σύμφωνα με τους αρμόδιους υπάρχει έλλειψη.