Κρήτη

Ψήφισμα Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τη στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ

δήμος μινώα πεδιάδος

Ψήφισμα με το οποίο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στηρίζει το θεσμό των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του – την Τετάρτη 26/2/20202 - το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ. αρ. 10/2020 ομόφωνη απόφαση του, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που παρέχουν οι εν λόγω δομές στις ωφελούμενες μητέρες, άνεργες ή εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας, στην ως άνω απόφαση του, επισημαίνει την ανάγκη για: 

  1. μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους,
  2. εξασφαλισμένη και σταθερή χρηματοδότηση των ανωτέρω δομών με πλήρη κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό, 
  3. μόνιμες θέσεις εργασίας για το ήδη υπάρχον προσωπικό των δομών που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων ή των νομικών προσώπων αυτών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ