Κρήτη

Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση του Μουσείου Μεσσαράς

Δήμος Γόρτυνας

Με έκπτωση 46% η εταιρεία «ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ» αναδείχθηκε μειοδότης του συνοπτικού διαγωνισμού και ως εκ τούτου προσωρινός ανάδοχος του έργου  «Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης εξωτερικά του αύλειου χώρου του μουσείου Μεσσαράς
- δυτική πλευρά και είσοδος κοιμητηρίου».

Για την ανάπλαση του Μουσείου Μεσσαράς η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 38.000 ευρώ τα οποία προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.  

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου θα γίνει εκσκαφή του μπαζώματος στο χώρο μπροστά στο κοιμητήριο καθώς και εργασίες για την απορροή των ομβρίων υδάτων ενώ θα κατασκευαστεί τοιχίο για τη συγκράτηση του πρανούς. 

Θα καθαιρεθεί το υφιστάμενο φθαρμένο οδόστρωμα της δημοτικής οδού και θα γίνει τσιμεντόστρωση μπροστά στην είσοδο του κοιμητηρίου όπου η τελική επίστρωση θα γίνει με ακανόνιστους λίθους σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. 

Επίσης θα απομακρυνθεί η παλαιά σκουριασμένη περίφραξη και θα αντικατασταθεί από νέα ενώ θα επισκευαστεί το υφιστάμενο λιθόκτιστο τοιχίο της ανατολικής πλευράς. 

Τέλος θα κατασκευαστούν πέτρινα καθίσματα, θα τοποθετηθούν ξύλινοι κάδοι απορριμμάτων και θα συμπληρωθεί η συστάδα δένδρων με νέα κυπαρίσσια και αναρριχητικά φυτά. 

Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών περιόδευσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Ζαχαριουδάκη Γιάννη. Στην περιοδεία, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της Ο.Γ.Ε.).

Με αφορμή - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - το απαράδεκτο και καταδικαστέο από σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Μοιρών περιστατικό βίας σε βάρος των εργαζόμενων, που ασκούσαν τα καθήκοντα τους στη βραδινή βάρδια της Δευτέρας, το κλιμάκιο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Σαν να μη φτάνει  η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 ημέρες όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι).

Ειδικότερα, το ΚΥ Μοιρών είναι μία δομή ΠΦΥ που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο για διάφορες νόσους, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Μοιρών με φιλότιμο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, για να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο καθήκον της προστασίας της υγείας του λαού.

Η απάντηση για τα παραπάνω είναι το να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κόντρα στο «τάισμα» των ιδιωτικών μεγαλοκλινικών με κρατικό χρήμα. Η άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και όλων των περιφερειακών αγροτικών Ιατρείων και του Πολυδύναμου Τυμπακίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό. Να λυθεί το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού να πάρει θέση για το περιστατικό και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας του Δήμου. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και άλλες ευθύνες για το περιστατικό βίας, αλλά κύρια, οι πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση του Κ.Υ. και την έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε εργασιακούς κινδύνους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νοτιοδυτικές Κυκλάδες μπαίνουν στην "πρίζα" από τον ΑΔΜΗΕ

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων