Κρήτη

Πολεμικό Ναυτικό: Ανέλαβε καθήκοντα ο Κρητικός Α/ΓΕΝ

Πετρακης ΓΕΝ πολεμικο ναυτικο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών στον Πειραιά η τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με τον ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη να παραδίδει στoν Κρητικό Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη.

Ο κ. Τσούνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κ. Πετράκη στα νέα του καθήκοντα σημειώνοντας πως η επαγγελματική του επάρκεια και οι ικανότητες του εγγυώνται πως το «καράβι θα πλεύσει στην σωστή ρότα». Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης τόνισε αρχικά πως η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του αποτελεί ύψιστη τιμή και πως έχει πλήρη επίγνωση του καθήκοντος και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει.

Στην συνέχεια σημείωσε πως οι προκλήσεις του γεωπολιτικού μας περίγυρου και η περιφερειακή αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αναδεικνύουν το Πολεμικό Ναυτικό σε ένα από τους κρισιμότερους παράγοντες εθνικής ισχύος για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων των εθνικών μας συμφερόντων και γεωπολιτικών μας επιδιώξεων.

Έθεσε ως στόχο για την περίοδο που ακολουθεί τη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος του Στόλου, με αναγκαίες συνιστώσες την επιχειρησιακή εκπαίδευση και την αύξηση της διαθεσιμότητας μονάδων και μέσων. Αναφορικά με το προσωπικό του ΠΝ ο κ Πετράκης τόνισε πως σκοπεύει στην βέλτιστη αξιοποίηση του με πνεύμα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, με ενδιαφέρον στις ανάγκες και στα προβλήματα του, χωρίς όμως εκπτώσεις σε θέματα πειθαρχίας, επαγγελματισμού και αφοσίωσης στο καθήκον. Επιπρόσθετα, ο ΑΓΕΝ σημείωσε πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη η προώθηση των εξοπλιστικών αναγκών για να εξασφαλιστεί η αποτρεπτική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού τα επόμενα χρόνια.

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER