Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Στις "επάλξεις" για τη δακοκτονία

τηλεδιάσκεψη δακοκτονία

Στο πλαίσιο της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2021, τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους εργολάβους ψεκασμών δακοκτονίας, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για θέματα φυτοπροστασίας, τις ενώσεις αλλά και τους φορείς με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση-συντονισμό του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης ευχαρίστησε για την συνεργασία όλους τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχή συνεργασία για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος ψεκασμών δακοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η προσβολή του δάκου κατέστρεψε την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης, προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου οικονομική ζημιά στο νησί. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μητέρα Ιωάννας: Το παιδί μου δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει (βίντεο)

Ηράκλειο: Υπεγράφη σύμβαση για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER