Κρήτη

Παρέμβαση Κεγκέρογλου για την προστασία των καταναλωτών

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να προστατευθούν οι καταναλωτές από τυχόν φαινόμενα εξαπάτησης και κερδοσκοπίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:                    
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, παρατηρούνται φαινόμενα εξαπάτησης των καταναλωτών, σε σχέση με την αγορά κρέατος και κυρίως σε σχέση με τα αμνοερίφια.
Καταγγέλλονται  περιπτώσεις για αμνοερίφια που εισάγονται ζωντανά, ενσωματώνονται παράνομα σε ελληνικά κοπάδια και στη συνέχεια σφάζονται και σφραγίζονται με σφραγίδα ελληνικής παραγωγής ενώ δεν εκλείπουν και κρούσματα παράνομης σφαγής (κάτω από ελαιόδεντρα και ρυάκια!), αφού εξαιτίας της δυσβάστακτης φορολογίας οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να κόβουν τα νόμιμα παραστατικά.
Επιπλέον, πολλοί καταναλωτές διαπιστώνουν έλλειμμα ενημέρωσης και αναμένουν κινητοποίηση των αρμόδιων υγειονομικών και ελεγκτικών αρχών.
Επειδή τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και των παράνομων εισαγωγών κρέατος αυξάνονται καθημερινά εις βάρος των καταναλωτών και της ντόπιας παραγωγής και
επειδή τα ανωτέρω φαινόμενα ενόψει του Πάσχα θα ενταθούν. 

Ερωτάσθε  κ.κ. Υπουργοί: 

-Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία και να παταχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προστατεύσετε την ελληνική παραγωγή, το εισόδημα των κτηνοτρόφων και τους καταναλωτές από τις παράνομες ελληνοποιήσεις;».

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test