Κρήτη

Παρεμβάσεις για Α.με.Α. που αλλάζουν το Μαλεβίζι

αμεα μαλεβιζι

Σειρά παρεμβάσεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία υλοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν τρεις νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία μπροστά από το Δημαρχείο στο Γάζι. 

«Τρεις νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία μπροστά από το Δημαρχείο.  Είναι η αρχή που γίνεται μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προωθούμε για να κατακτήσουμε το δικαίωμα για ισονομία στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία. Να είναι ανεμπόδιστη και ελεύθερη η πρόσβαση στην πόλη για όλους.

Μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ της δημιουργίας υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου, αλλά και της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας συνεχίζουμε με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν το Μαλεβίζι βήμα - βήμα. Το κάνουν πιο ανθρώπινο στην πράξη. Γιατί ο πολιτισμός αντανακλάται στην καθημερινότητα και η αξιοπρέπεια ορίζεται με πράξεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία με τις συγκεκριμένες τρεις θέσεις ουσιαστικά ξεκίνησε την υλοποίηση ενός σχεδιασμού για την δημιουργία και νεών θέσεων στάθμευσης σε κομβικά σημεία του Γαζίου καθώς και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. 

Στόχος να εξασφαλιστεί το αυτονόητο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, η ισότιμη μετακίνηση και κυκλοφορία τους τόσο στην πόλη του Γαζίου όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες. 

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει επίσης 239.750 ευρώ από το ΕΣΠΑ για υποδομές ΑμεΑ στις παραλίες Αμμουδάρα, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Παλιόκαστρο.

Έχοντας πλέον λάβει θετική αξιολόγηση και χρηματοδότηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θα προχωρήσει στη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις θέσεις ακτών κολύμβησης. Συγκεκριμένα οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αμμουδάρα (Βαγιά), Παλαιόκαστρο, Λυγαριά και Αγία Πελαγία (Λίμνη).

Φιλοδοξία είναι ο Δήμος Μαλεβιζίου να καταστεί ένας δήμος ανθρώπινος, ασφαλής, φιλικός, που σέβεται το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για απρόσκοπτη μετακίνηση. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γώγος προς εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε εστίαση: «Εμβολιαστείτε πριν γίνει υποχρεωτικό»

Νέα μεγάλη φωτιά κοντά στην Πάτρα - Εκκενώνονται σπίτια στον Προφήτη Ηλία

ΕΜΥ: Καύσωνας με διάρκεια - Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER