Κρήτη

Παπαδογιάννης: Σπουδαία αρχή η απόφαση για την ευθύνη των έργων "Οδικής Ασφάλειας"

Παπαδογιάννης ΟΑΚ

Η δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΑΚ, Άρη Παπαδογιάννη:

Μια σπουδαία «αρχή», για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, αποτελεί η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, με την οποία ο Ο.Α.Κ. - όπως είχε αιτηθεί από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της η νέα διοίκηση του - ορίζεται ως προϊσταμένη επιβλέπουσα αρχή για τα έργα Οδικής Ασφάλειας στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από την πλευρά της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξαν από την αρχή της υποβολής του αιτήματος, τόσο ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Καραγιάννης.

Για την εξέλιξη αυτή, υπήρξε καταλυτική η συνεισφορά της Βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ ουσιαστικές ήταν ακόμη και οι πρωτοβουλίες του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, που εργάστηκε συλλογικά, για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα το οποίο ενισχύει τον ρόλο του Ο.Α.Κ. και αποτελεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, για την επιστροφή της «κανονικότητας» στον Οργανισμό.

«Πρόκειται για μια ουσιαστική εξέλιξη, που επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γίνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο ολόκληρου του νησιού. Η «Οδική Ασφάλεια», αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα με πολλαπλές προεκτάσεις, το οποίο οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και χωρίς σκοπιμότητες. Ο Ο.Α.Κ. ως προϊσταμένη και επιβλέπουσα αρχή πλέον, έχει την δυνατότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, στην υλοποίηση των πιο σημαντικών οδικών έργων, από την μια μέχρι την άλλη άκρη του Β.Ο.Α.Κ.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Βρήκαν το ζευγάρι με κορωνοϊό που το έσκασε από το ξενοδοχείο καραντίνας

δωμάτιο ξενοδοχείου

Βόλτες στο κέντρο των Χανίων, έκανε το ζευγάρι των Γάλλων, οι οποίοι "το έσκασαν" από το ξενοδοχείο καραντίνας, όπου έπρεπε να βρίσκονται, καθώς είχαν διαγνωστεί και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη, για να περάσουν τις διακοπές τους.

Αρχικά εντοπίστηκαν στο Ελαφονήσι όπου ενημερώθηκαν ότι είναι θετικοί και πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, κάτι που έγινε, αλλά για... λίγες ώρες.

Ο 32χρονος και η 31χρονη πήραν το αυτοκίνητό τους χθες και έφυγαν από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στα Μεγάλα Χωράφια προκαλώντας τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας, καθώς αποτελούσαν "υγεινομική βόμβα".

Τελικά εντοπίστηκαν στο κέντρο των Χανίων χθες το βράδυ και οδηγήθηκαν και πάλι στο ξενοδοχείο καραντίνας.