Κρήτη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη εφ' όλης της ύλης

αυγενακης.jpg

Στη συνάντηση του νέου υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Β. Λαμπρινό, στην Αθήνα, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον καθώς οι δύο άνδρες, παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές τους διαφορές, βάζουν πάνω από όλα το καλό της πόλης και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και πραγματοποιούν το πρώτο τους ραντεβού μετά τις εκλογές.

Ότι δεν πρόκειται το υπουργείο Αθλητισμού να αποτελέσει αποκλειστικά … υπουργείο ποδοσφαίρου αλλά θα είναι για κάθε άθλημα, ξεκαθάρισε πάντως, νωρίτερα, ο κ. Αυγενάκης, με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με όλους αρκεί όπως είπε να υπάρχουν διάφανοι όροι και καλή πρόθεση.

Αναφερόμενος στο θέμα του Στεγάστρου στο Παγκρήτιο, που είναι ψηλά στην ατζέντα για τον Β. Λαμπρινό, ο υφυπουργός τόνισε πως είχε προ ημερών συναντήσεις και με αντιπροσωπείες της UEFA και της FIFA ενώ επισήμανε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει επιτέλους να ξεκολλήσει. Όπως ανέφερε στη συνάντηση το «παρών» θα δώσουν τόσο ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, όσο και ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, ενώ αύριο θα έχει επαφές και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ,  ενώ όπως είπε είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ και φυσικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε επίσης ότι τα χρήματα για το στέγαστρο του Παγκρητίου είναι διασφαλισμένα, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για κάθε άθλημα, καθώς, όπως σημείωσε, το υπουργείο Αθλητισμού δεν πρόκειται να είναι υπουργείο … ποδοσφαίρου αλλά υπουργείο για όλα τα αθλήματα ενώ επισήμανε ότι μέριμνα θα υπάρξει και για το Κολυμβητήριο Ηρακλείου. 

Αύριο, ο κ. Αυγενάκης θα έχει επίσης επαφές με τον ΓΓ ΣΔΙΤ για το σημαντικό θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.