Κρήτη

Ο καιρός έπληξε την ιστορική Ιερά Μονή στο Φόδελε (βίντεο)

ieramoni3.jpg

Για άλλη μια φορά τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε. Το 2006 ισχυρός σεισμός λάβωσε το κτίριο του Ηγουμενείου και με το πέρασμα του χρόνου, χωρίς τις απαραίτητες συντηρήσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων το κτίριο κατέρρευσε και στοιχειώνει μεχρι και σήμερα τις ελπίδες και τα όνειρα τις αδελφότητας που ζει εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ξύλινους οικίσκους.

Σήμερα 13 χρόνια μετά, περιμένοντας ακόμα τους αρμοδίους φορείς να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία ώστε το όνειρο αξιοπρεπούς διαβίωσης και κατοικίας να πάρει σάρκα και οστά , οι καιρικές συνθήκες χτύπησαν ξανά το Μοναστήρι.

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις επέφεραν την κατάρρευση του δυτικού αναλημματικού τοίχους της Μονής καθιστώντας επικίνδυνη την στατικότητα του αύλειου χώρου αλλά και την πρόσβαση σε αυτήν από την κεντρική της πύλη με τον φόβο περαιτέρω κατολισθήσεων.

Η αδελφότητα σήμερα απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και να μεριμνήσουν ουσιαστικά για την αποκατάσταση του Ιστορικού αυτού χώρου που τόσο πολύ έχει πληγεί.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές

φυλακές νεάπολης

Μεγάλη και ταυτόχρονα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε χθες βράδυ στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε κελιά κρατουμένων στην οποία συμμετείχε ακόμα και η ΕΚΑΜ Κρήτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

14 αυτοσχέδια μαχαίρια,
5 αυτοσχέδιες μεταλλικές ράβδοι,
2 κινητά τηλέφωνα,
φορτιστής κινητού τηλεφώνου,
3 μπουκάλια κρασί,
23 δισκία διαφόρων χρωμάτων, αγνώστων ουσιών και
50 ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε ότι σχηματίστηκε εκ νέου δικογραφία σε 8 άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις Έλληνες.

Στην επιχείρηση που στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν και αστυνομικοί από το ΤΑΕ και ΚΑΕ Λασιθίου. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από τροχαίο

Θρίλερ με 37χρονο που βρέθηκε νεκρός

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι