Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Noσοκομείο Αγίου Νικολάου : Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή

Image
νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
 clock 17:38 | 04/12/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη και προς την αν. υπουργό Υγείας κα. Μ. Γκάγκα έγγραφο με το αίτημα για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις αναστολές εργασίας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:
Όπως ανακοινώθηκε, αντισυνταγματική κρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας. Μετά από την παραπάνω δικαστική απόφαση σας ζητούμε τα παρακάτω:
 

Να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για να καταργηθεί νομοθετικά η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίας τους όσοι βρίσκονται σε αναστολή και όχι από 1/1/2023. Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι η παράταση του μέτρου από τον Απρίλιο και μετά είναι αντισυνταγματική, οπότε δεν
υπάρχει λόγος καθυστέρησης της επιστροφής των συναδέλφων.

Πρωτόκολλο εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών υπάρχει έτοιμο και εφαρμόζεται και είναι αυτό για τους εργαζόμενους που εξαιρέθηκαν του υποχρεωτικού εμβολιασμού για λόγους υγείας. Η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ επιβάλει την άμεση κατάργηση της παράτασης των αναστολών εργασίας και όχι από 1/1/2023. Ακόμη, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα τεθούν μέσα στο Δεκέμβριο σε αναστολή εργασίας ξανά συνάδελφοι και συναδέλφισσες που λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης τους. Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχουμε δύο τέτοιες περιπτώσεις. Θα είναι εξαιρετικά παράλογο ενώ έχει κριθεί αντισυνταγματική η παράταση του μέτρου, να συνεχίσουν να μπαίνουν εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας.
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440
email:[email protected] Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί και συμβασιούχοι που δεν είχαν εμβολιαστεί και απολύθηκαν με τη δικαιολογία της λήξης των συμβάσεων τους, ενώ παρατάθηκαν οι θητείες των υπόλοιπων επικουρικών που είχαν εμβολιαστεί. Ζητούμε οι συνάδελφοι -ισσες να αντιμετωπιστούν ισότιμα και με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί η δυνατότητα επαναπρόσληψης όσων συμβασιούχων δεν είχαν εμβολιαστεί και απολύθηκαν.
 Να επιστραφούν στους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε αναστολή οι μισθοί
τους.

Να μην απολυθεί κανένας από τους συμβασιούχους επικουρικούς που είχαν προσληφθεί προς αναπλήρωση όσων ήταν σε αναστολή (σύμφωνα με το άρθρο 207 του νόμου 4820/2021) και αρχικά είχαν προσληφθεί ως
 τριμηνίτες αλλά έχουν πάρει παράταση ως το τέλος του 2022.

 Οι συνάδελφοι έχουν πλέον εμπειρία, καλύπτουν υπαρκτά κενά πέρα από αυτά των αναστολών εργασίας, αφού στα Νοσοκομεία τα κενά είναι της τάξης άνω του 30% των οργανικών θέσεων και ζητούμε να πάρουν ετήσια παράταση ως το τέλος του 2023 μαζί με τους υπόλοιπους επικουρικούς.

Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχουμε 8 εργαζόμενους επικουρικούς πρώην τριμηνίτες, σε διάφορες ειδικότητες κρίσιμες και απαραίτητες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου:

3 ΤΕ διοικητικού λογιστικού, 2 ΔΕ διοικητικών
γραμματέων,

1 ΔΕ ηλεκτρολόγων,

2 ΥΕ καθαριστριών/πλυντριών.

Στιςυπηρεσίες αυτές τα κενά του Νοσοκομείου είναι μεγάλα και ξεπερνούν το30%, γι΄ αυτό ζητούμε στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση που έχετε εξαγγείλει για την παράταση των επικουρικών για ένα έτος ναπεριλαμβάνονται και οι συγκεκριμένοι επικουρικοί που έχουν προσληφθεί σε εφαρμογή του άρθρου 207 του νόμου 2820/2021.
Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα και επιμένουμε στο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για σταθερές σχέσεις εργασίας και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Σητείας - Τροχοδρομεί ο διαγωνισμός

Κρήτη: Τα σκυλιά κατασπάραξαν τα πρόβατα - Καταγγελίες κτηνοτρόφων στο Ράδιο Κρήτη (φωτογραφίες)

Μητρόπολη Πέτρας - Σχολή Γονέων: "Έφηβοι και προβλήματα"

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis