Δώδεκα άτομα έχουν συλληφθεί από το πρωί της Πέμπτης (5/3) σε εν εξελίξει αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε Κρήτη και Αττική.
Στόχος είναι η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες μέσω νομιμοφανών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων.
Από τις 12 συλλήψεις οι 3 έγιναν στην Αθήνα, 6 στο Ρέθυμνο και 3 στο Ηράκλειο.
Όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τα θύματά τους, υπόσχονταν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κατακρατούσαν τα χρήματα καταφέρνοντας να αποκομίσουν ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα πλέον έχουν μπει στον κόσμο και του οργανωμένου εγκλήματος, με μέλη οργανώσεων που προχωρούν σε εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ακόμα και την εκτέλεση συμβολαίων θανάτων, να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο… πληρωμής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων σήμερα από Ντουμπάι με Aegean -Τι ισχύει με τις πτήσεις στα Εμιράτα
Κρήτη: Μαζική άφιξη πάνω από 200 παράτυπων μεταναστών στην Γαύδο