Κρήτη

Με τον Πλακιωτάκη ο Μαρκογιαννάκης

Μαρκογιαννάκης - Πλακιωτάκης

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Ιωάννη Πλακιωτάκη. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση για την συμπερίληψη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία του λιμενικού σώματος, τη μεγάλη μείωση των παράτυπων εισόδων και εξόδων αλλοδαπών στη χώρα καθώς και στις προσπάθειες απ’ το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για την διασφάλιση της υγείας των επιβατών ακτοπλοΐας, με τον έλεγχο τήρησης των μέτρων προστασίας απέναντι στον Covid-19.

«Κατά την εκτενή μας συζήτηση με τον Υπουργό εξέφρασα την ικανοποίηση για την υλοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών των Κρητικών, την συμπερίληψη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο. Πλέον οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Κρητικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα 2148 κατηγορίες ΚΑΔ, έχουν τη δυνατότητα ενίσχυσης μέσω μεταφορικού ισοδύναμου, κάτι που στηρίζει αποτελεσματικά τη μείωση του λειτουργικού κόστους για το νησιώτη επιχειρηματία.
Κατά τη συζήτησή μας ο κ. Πλακιωτάκης  με ενημέρωσε επίσης για τις  πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της παράτυπης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών καθώς και για τα μέτρα στήριξης των θέσεων απασχόλησης στην ακτοπλοΐα και των δραστηριοτήτων που εξαρτώνται από την ακτοπλοΐα γενικότερα».

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Κεραυνός σκότωσε 30 πρόβατα

Πρόβατα κεραυνός

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος στην Άση Γωνιά Χανίων, που βρήκε 30 από τα ζώα του νεκρά κάτω από ένα δέντρο.

Ο Γιώργος Πλυμάκης, στην αρχή πίστεψε πως κάποιος σκότωσε τα ζώα του, έκπληκτος όμως άκουσε τον κτηνίατρο να του λέει πως τα πρόβατα σκοτώθηκαν από κεραυνό. Τα είκοσι πρόβατα και οι δέκα κριοί βρέθηκαν νεκρά το ένα δίπλα στο άλλο, κάτω από ένα δέντρο σε μία δύσβατη περιοχή στη θέση Αμμολοχιά.

Όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ Χανίων χθες είχε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, ενώ έπεσαν και παρά πολλοί κεραυνοί. Ο κτηνοτρόφος που επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, αύριο θα κάνει αναγγελία για το συμβάν και στη συνέχεια κλιμάκιο του οργανισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για να το καταγράψει, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να αποζημιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έρευνες για το "χαμένο" εκατομμύριο και οι επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη: Άσφαλτος πλέον ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου