Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Λιμάνι Ηρακλείου: Έδεσε γαλλική φρεγάτα μήκους 142 μέτρων
γαλλική φρεγατα
 clock 09:53 | 13/03/2026
writer icon Επιμέλεια: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Μια γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM, μήκους 142 μέτρων, κατέπλευσε και έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπως επιβεβαίωσαν πηγές του Λιμενικού Σώματος. Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τη Δευτέρα.

Οι λόγοι της παραμονής του παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ξένων ναυτικών δένουν στην Κρήτη, ενισχύοντας την παραδοσιακή στρατηγική σημασία του λιμανιού του Ηρακλείου.

Οι γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM (Frégate Européenne Multi-Mission) είναι υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία πολλαπλού ρόλου, σχεδιασμένα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αεράμυνα και πλήγματα ακριβείας. Διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, υψηλή αυτοματοποίηση και δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων Scalp Naval, προσφέροντας σημαντική θαλάσσια ισχύ. Η κλάση αυτή αποτελεί τη βάση για τον εκσυγχρονισμό στόλων, με την Ελλάδα να αξιολογεί τη χρήση τους για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πληροφορίες σοκ για το τροχαίο δυστύχημα με τον 23χρονο

Κρήτη: Δράμα η παραγωγή ελαιολάδου - Αρχίζουν και "δίνουν" τα χωράφια τους οι παραγωγοί

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis