Κρήτη

Κρήτη: Ζητούν λύση για τη δαπάνη παιδιάτρου στους  Παιδικούς Σταθμούς

παιδικός σταθμός

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων, ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε ως προς τη νομιμότητα της ανάθεσης σε ιδιώτες γιατρούς της παρακολούθησης της υγείας των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Στον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (άρθρο 13 ΚΥΑ 1605/2002) προβλέπεται η υποχρέωση παρακολούθησης της υγείας των παιδιών από γιατρό, απαίτηση που τέθηκε από την ΕΕΤΑΑ και ως όρος χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στην οποία εντάσσεται η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων. Ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη Πράξη του (66/2019 VII Τμήμα) έκρινε ως μη νόμιμη τη δαπάνη ανάθεσης των προαναφερόμενων και προβλεπόμενων από το Νόμο ιατρικών υπηρεσιών σε ιδιώτη γιατρό με το σκεπτικό ότι υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία ορισμένου χρόνου. Αυτή η Πράξη δημιουργεί προφανείς κινδύνους για τη νόμιμη λειτουργία και τη χρηματοδότηση λειτουργίας των παιδικών- βρεφικών σταθμών.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης ζήτησε την άμεση νομοθετική παρέμβαση και ρητή διάταξη νόμου, στην οποία θα προβλέπεται και θα καθίσταται  νόμιμη  η σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών παιδιάτρου για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Επιπλέον,  ζήτησε τη νομιμοποίηση κάθε δαπάνης που πραγματοποιήθηκε  από το έτος 2017 και εντεύθεν με αντικείμενο σύμβασης, την παροχή υπηρεσιών παιδιάτρου για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας