Κρήτη

Κρήτη: Τον χτύπησαν άγρια γιατί τόλμησε να τους κάνει παρατήρηση

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Στο νοσοκομείο διεκομίσθη ένας 22χρονος σερβιτόρος καφέ μπαρ στην περιοχή της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου μετά από επεισόδιο μέσα στο μαγαζί.

Η παρέα των θερμόαιμων νεαρών διασκέδαζε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ωστόσο κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε με πολύ θόρυβο που ενοχλούσε τους άλλους θαμώνες.

Ο σερβιτόρος έκανε το λάθος να τους κάνει παρατήρηση, με αποτέλεσμα να δεχθεί μπουνιές καθώς και τραύμα στο χέρι από σπασμένο γυαλί.

Οι νεαροί εξαφανίστηκαν και ο 22χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι τρεις δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την αστυνομία.

Κρήτη

Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρία: Τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται

κορωνοϊός-παιδιά

Επιστολή απέστειλε προς όλα τα μέλη της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας η πρόεδρος του- εκπροσωπώντας το ΔΣ-, Ελευθερία Παπαδοπούλου: Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

 

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

είναι γεγονός ότι διανύουμε μία περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καθώς βρισκόμαστε απέναντι στην πανδημία ενός θανατηφόρου ιού, του Covid-19, που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας.
Ο καθένας από εμάς με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως προς την κοινωνία και την οικογένειά του.
Θα συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημα μας, με επιστημονική γνώση, μεθοδικότητα και οργάνωση, όπως τόσα χρόνια πολύ καλά γνωρίζουμε να το κάνουμε.
Δεν χρειάζεται να σπείρουμε τον πανικό, ούτε να μειώνουμε τον ρόλο μας σαν Παιδίατροι, λόγω των έκτακτων και αναγκαίων μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.
Τα παιδιά μας θα πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, γιατί - όπως γνωρίζουμε από πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες - στα παιδιά η λοίμωξη από Covid-19 συνήθως διαδράμει ήπια, σε αντίθεση με άλλα λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους, όπως για παράδειγμα η ιλαρά.
Τα παιδιά μας όταν νοσούν θα πρέπει να συνεχίσουν να εξετάζονται και να θεραπεύονται από εμάς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας διαφύγουν σοβαρά περιστατικά, με μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Συνάδελφοι, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι, ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:
- Δίνουμε την μάχη μας με υπευθυνότητα και συνέπεια στελεχώνοντας τις Παιδιατρικές Κλινικές στα νοσοκομεία της Κρήτης
- Κρατάμε ανοιχτά τα ιατρεία μας, γιατί είμαστε γιατροί και όχι πάροχοι υπηρεσιών
- Εκτιμούμε και κρίνουμε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε ποιο παιδί χρειάζεται να δοθούν μόνο προφορικές συμβουλές και σε ποιο παιδί θα απαιτηθεί κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση
- Δεν αναβάλουμε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ακολουθούμε πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
- Προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο και τον εαυτό μας τηρώντας σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και απολύμανσης στο χώρο του ιατρείου μας, με αποκλειστικά έναν συνοδό για κάθε παιδί που εξετάζουμε.
Συνάδελφοι, στο δύσκολο έργο που μας περιμένει ας κερδίσει έδαφος η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η θετική δράση.
Καλή δύναμη σε όλους!"