Κρήτη

Κρήτη: Στους δρόμους για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

mathites-poreia-patratora.jpg

Πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ του νομού Ρεθύμνου τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Η 30ή Οκτωβρίου είναι Ημέρα Κινητοποίησης για τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου από την πλευρά της πραγματοποιεί τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 12 στο δημαρχείο.
Οι μαθητές του 1ου και 2ου Επαγγελματικού Λυκείου του νομού διαμαρτύρονται για τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου καλεί όλους τους μαθητές των γυμνασίων-λυκείων-ΕΠΑΛ της πόλης να συμμετάσχουν στη μαθητική κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη. Το ραντεβού είναι στις 12:00 στο δημαρχείο Ρεθύμνου

Κρήτη

Ηράκλειο

Μάλια - κορωνοϊός: Επιμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της περιοχής

αστικά λύματα

Επιμένει το ιικό φορτίο σε Μάλλια και Σταλίδα, όπως προκύπτει από την αύξηση στα ποσοστά ανίχνευσης του ιού στα λύματα της περιοχής κατά 60% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χερσονήσου Μανώλης Ματθαιάκης, προσθέτοντας ότι δεν ανιχνεύτηκε ο ιός στα λύματα των Γουβών.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την προηγούμενη μέτρηση στην ευρύτερη περιοχή των Μαλλίων, το ιικό φορτίο είχε χαρακτηριστεί από μέτριο έως υψηλό και τώρα τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων αντανακλούν ότι η παρουσία του ιού ούτε ελαττώθηκε ούτε σταθεροποιήθηκε, αντιθέτως καταγράφει ανοδική τάση.

Οι κάτοικοι των Μαλλίων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι κυκλοφορούν ασυμπτωματικοί ανάμεσά τους” σημείωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα.

Την επόμενη εβδομάδα θα επαναληφθούν οι έλεγχοι εν όψει και του ανοίγματος της νέας τουριστικής σεζόν με τον κ Ματθαιάκη να ζητά το δίκτυο της Χερσονήσου - καθότι μεγάλος τουριστικός δήμος- να ενταχθεί στο αντικείμενο μελέτης του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται, ότι το απόγευμα αναμένονται από τον ΕΟΔΥ οι επίσημες ανακοινώσεις στις μετρήσεις στα λύματα στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Σητείας.

Το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησε με τις αρμόδιες ΔΕΥΑ από όπου προκύπτει μια αναμενομένη αυξητική τάση στο Ηράκλειο- αυξημένη είναι, επίσης,  και η ανίχνευση του ιού στα λύματα στα Χανιά. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Ψάχνουν να βρουν λύση για το κόστος των rapid test στα νοσοκομεία

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα

Άγιος Νικόλαος: Δύο ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης