Κρήτη

Κρήτη: Περιμένοντας τον διεθνή διαγωνισμό... το όργιο αυθαιρεσίας συνεχίζεται

κατεδάφιση

Το φθινόπωρο «κληρώνει» για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων πάνω στον αιγιαλό ή σε κοινόχρηστους χώρους όπως και για τις περιπτώσεις όπου σημειώνονται καταπατήσεις δημόσιου χώρου. Κι αυτό γιατί, παρά την αύξηση με γεωμετρική πρόοδο, των πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέσα σε λίγους μήνες, θα πρέπει να γίνει διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός.

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» και την Ελένη Μπουρμά, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Μαρία Κοζυράκη, μέσα σε περίπου ένα χρόνο, φτάσαμε από τα 300 πρωτόκολλα κατεδάφισης στα 370 με τη μερίδα του λέοντος να κατέχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η περιφερειακή ενότητα του Λασιθίου με «όργιο» παρανομιών στα βόρεια αλλά και στα νότια παράλια.

Όπως είπε η κ. Κοζυράκη, άνοιξε φέτος το «Πράσινο Ταμείο» για τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός, ώστε να «γίνουν όλα σωστά»…
Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε, ίσως, να «σπάσει» τις εργολαβίες και να προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, αυτό το σύστημα δεν θα ήταν ευέλικτο …

Η κ. Κοζυράκη σημείωσε, επίσης, ότι έχουν «κλείσει» όλες οι εκκρεμότητες έως το 2017 και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.  

Έκανε λόγο για μείζον θέμα πολιτικής προστασίας σε πολλές περιπτώσεις επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με τους δήμους για να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή και να προωθηθούν όλα τα αιτήματα «για να μην επαναληφθούν σκηνικά όπως αυτό στο Μάτι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε με νόημα ότι πολλοί δήμοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για συνεργασία, άλλοι όμως – και είναι πολλοί αυτοί – αρνούνται.

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...