Κρήτη

Κρήτη: Ο Δήμαρχος ακύρωσε με λύπη, όλες τις εκδηλώσεις

Ιεράπετρα

Δήλωση του Δημάρχου Ιεράπετρας για την ακύρωση των εκδηλώσεων των Κυρβείων:

«Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα που οφείλει να αποτελεί για κάθε Δήμαρχο η προστασία της υγείας των δημοτών αναλαμβάνω την ευθύνη της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες στο πλαίσιο των Κυρβείων από 1/8 μέχρι και 10/8.
Το πράττω με μεγάλη λύπη μου και έπειτα από ενδελεχή συζήτηση με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Σακαδάκη συνυπολογίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και την κοινή αγωνία που μοιραζόμαστε για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στον τόπο μας η διάδοση του ιού.
Παρά την επιτυχημένη έναρξη και διεξαγωγή των Κυρβείων που ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, της επιτροπής Κυρβείων, του Ερυθρού Σταυρού, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των φορέων και των  συλλόγων του Δήμου είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε όλοι οτιδήποτε είναι δυνατό ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας ελαχιστοποιώντας το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού.
Ευχαριστώ όλους όσους έχουν εργαστεί και εργάζονται τόσο υπεύθυνα και συστηματικά για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων των Κυρβείων 2020, τόσο αυτών που έχουν διεξαχθεί όσο και αυτών που αναβάλλονται.
Μένουμε ασφαλείς και προχωράμε με υπευθυνότητα αξιολογώντας κάθε χρονική στιγμή τις τρέχουσες τις εξελίξεις.»
Θεοδόσιος Καλαντζάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Τους έπιασαν με τα ναρκωτικά και μια ζυγαριά ακριβείας

αστυνομία περιπολικό

Συνελήφθησαν, σήμερα (27/11) το πρωί στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ενός εκ των δύο ημεδαπών.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 93 γραμμάρια κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.