Κρήτη

Κρήτη: Μεγάλο το κενό από την μεταφορά τριών πυροσβεστών

πυροσβεστικη

Με τρείς λιγότερους πυροσβέστες και πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες θα κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράπετρας να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού.Οι τρεις νεότεροι και άγαμοι πυροσβέστες της υπηρεσίας έχουν ήδη φύγει από την Ιεράπετρα στα πλαίσια των νέων εντολών της Πυροσβεστικής σε όλη την Ελλάδα, όπου πυροσβέστες μεταφέρνται στα αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται η Fraport.

Πρόκειται για δύο πυροσβέστες που υπηρετούσαν στην Ιεράπετρα και έναν ο οποίος ανήκε στην υπηρεσία της Ιεράπετρας, όμως υπηρετούσε στον Αποκόρωνα και αναμενόταν να επιστρέψει για την αντιπυρική περίοδο. Οι τρεις πυροσβέστες παρουσιάζονται την Δευτέρα στην Αθήνα για εκπαίδευση και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Ιδιαίτερα ανύσηχος από την εξέλιξη αυτή εμφανίστηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ . Καράμπελας ο οποίος, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως η απόφαση αυτή αποδυναμώνει σαφώς την πυροσβεστική υπηρεσία, αναφέροντας σαν παράδειγμα πως στην αντιπυρική περίοδο με 3 άτομα καλύπτεται η κάθε βάρδια.  Πρέπει, όπως είπε, να υπάρξει άμεσα και με οποιονδήποτε τρόπο, ενίσχυση γιατί η κατάσταση το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, τόσο για την Ιεράπετρα όσο και για τη Σητεία που στηρίζεται με προσωπικό και από την Ιεράπετρα.

Όπως λέει αρχικά για την Ιεράπετρα προβλεπόταν να φύγουν τέσσερα άτομα, ενώ η υπηρεσία της Ιεράπετρας, όπως και όλης της χώρας  ενδέχεται να αποδυναμωθεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον αφού υπάρχει σχεδιασμός για μετακινήσεις πυροσβεστών σε κλιμάκια των εθνικών οδών λόγω της άυξησης των τροχαίων, κάτι για το οποίο υπάρχει ήδη σχεδιασμός.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - κορωνοϊός: Εκοιμήθη από επιπλοκές του ιού και άλλος ιερέας

ιερέας παπάς

Έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή ιερέας- εφημέριος Ενορίας της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χανίων "κτυπημένος" από κορωνοϊό, από τις αρχές Μαρτίου

Ο άτυχος 65χρονος, που είχε επιβαρυμένη κατάσταση υγείας, με υποκείμενα νοσήματα, πέθανε σήμερα τις πρωινές ώρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Καστοριά: Επιχείρηση για την διάσωση μικρού ζαρκαδιού

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου