Κρήτη

Κρήτη: Μαζική αντίδραση από τους ιατρικούς συλλόγους του νησιού

γιατρος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο ιατρικό κλάδο, ο τρόπς με τον οποίο το υπουργείο Υγείας διαχειρίζεται το ζήτημα των εξετάσεων των ασθενών στους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν...

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τέσσερις ιατρικοί σύλλογοι της Κρήτης αναφέρουν τα εξής:

"Παρόλο που από ετών πάγιο αίτημά μας  ήταν να συμπεριληφθούν οι πρόσφατα ενταχθείσες εξετάσεις  στην λίστα αυτών που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με λύπη μας  βλέπουμε αυτό να πραγματοποιείται με λάθος τρόπο. 

Η πολιτική της αποσπασματικής ένταξης εξετάσεων  σε ένα κλειστό προϋπολογισμό, χωρίς την αύξηση αυτού, εξουθενώνει οικονομικά τους υπάρχοντες εργαστηριακούς γιατρούς  βάζοντας τους να  πληρώνουν τις εξετάσεις μέσω της επανάκτησης, του γνωστού ως clawback, την επιστροφή δηλαδή χρημάτων για τα οποία εργάστηκαν στο κράτος, καθώς και μέσω της υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate)  των ήδη  πολλάκις υποκοστολογημένων εξετάσεων απο τον ΕΟΠΥΥ και τους οδηγεί να κλείσουν τελικά τα ιατρεία τους ,ενώ παράλληλα αποτρέπει τους νέους ιατρούς να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα  και εντέλει δεν αποτελεί μέτρο στήριξης της Υγείας των πολιτών.

Η δημιουργία ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με πλαφόν για κάθε ασφαλισμένο και την  ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης, αξιολογώντας τα κριτήρια (ηλικία, παράγοντες κινδύνου, κτλ) όπως αυτά περιγράφονται στις κατευθυντήριες επιστημονικές  οδηγίες, με την ένταξη των εξετάσεων σε χωριστούς κωδικούς ανά πρόγραμμα, προασπίζει την υγεία όλων των Ελλήνων και την αξιοπρέπεια των ιατρών ως επαγγελματιών υγείας, δίδοντας λύση στο οικονομικό εξορθολογισμό του συστήματος. 

Ιώάννης Κατσαράκης                Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σητείας
Κωνσταντίνος Νικολαράκης     Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου
Γεώργιος Στεφανάκης               Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου
Παρασκευή Ορφανουδάκη        Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων 
Χάρης Χ. Βαβουρανακης          Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου"

Κρήτη

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

ΕΚΑΒ

Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας άνδρας ο οποίος χθες βράδυ αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτική ενότητα του Δήμου Χανίων, όταν ο 58χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό και πάτησε τη σκανδάλη.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο σε σοβαρό τραύμα.

Τους λόγους της πράξης του παρ'ολίγον αυτόχειρα, διερευνά η Αστυνομία.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μετά από καυγά, νιόπαντρο ζευγάρι!

Κρήτη: Νέα χασισοφυτεία ξετρύπωσε η ΕΛ.ΑΣ - Χειροπέδες σε νεαρό