Κρήτη

Κρήτη: Το "κρυφό σχολειό" στον Άη Γιώργη στ' Ανώγεια

kryfo_sxolio_anogia.jpg

Ένα ξεχωριστό, συγκινητικό και ανατρεπτικό “Κρυφό σχολειό”, έλαβε χώρα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι, με τον ιερωμένο π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη να υποδέχεται στον “καπετάνιο” του τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου Ανωγείων!

Το anogi.gr, αναφέρει: 
Παιδικές φωνές, εποικοδομητικές απορίες και ερωτήσεις των μικρών παιδιών, γίνονταν παράλληλα με μια μικρή κατήχηση του π.Ανδρέα για την ιστορία 300 χρόνων της εκκλησίας μας, καθώς και την τεράστια ιστορία των Ανωγείων και τα τρία Ολοκαυτώματα τους, απόρροια της συμμετοχής τους διαχρονικά σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας, καθώς και για τους ήρωες του ’21 που κοσμούν εδώ και ένα χρόνια με τις αγιογραφίες τους την εκκλησία, με ιδιαίτερη αναφορά στον σπουδαίο Δασκαλογιάννη.. Παράλληλα και στα ενδιάμεσα, τα παιδιά με καμάρι τραγούδησαν τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου, το “Φεγγαράκι μου λαμπρό”, για να ολοκληρώσουν όρθια στο τέλος αυτή την υπέροχη συνάντηση με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Παρακολουθήστε παρακάτω στο υπέροχο βίντεο της Αγγέλας Σκουλά την ξεχωριστή αυτή συνάντηση και κατήχηση στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.Να αναφέρουμε ότι οι δασκάλες που ήταν μαζί με τα παιδιά στην εκκλησία ήταν η Μαρία Μπαλαδάκη, η Μαρία Πασπαράκη, η Πηνελόπη Βουτσινά και Αντιγόνη Τσιάμπαλη, τέσσερις πραγματικά άξιες γυναίκες που τιμούν το λειτούργημα τους και κοσμούν το νηπιαγωγείο Ανωγείων με την παρουσία τους.
 

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ 5-4-2017 ΑΝΩΓΕΙΑ, by eva

Το “Κρυφό σχολειό ” του Αι Γιώργη έγινε μετά από πρόταση που είχε ο π.Ανδρέας να πάει μια μέρα στον χώρο του νηπιαγωγείου και να συνομιλήσει με τα παιδιά για την ιστορία μας. Ο ίδιος τους αντιπρότεινε να έρθουν όλοι μαζί, δασκάλες και μαθητές στην εκκλησία και ενόψει και του Πάσχα οι μικροί Ανωγειανοί να μάθουν πράγματα που θα πρέπει να τα κάνουν περήφανα για την Ανωγειανή καταγωγή τους, υπό το βλέμμα των Αγίων της εκκλησίας αλλά και των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης. Τόσο οι δασκάλες, όσο και τα παιδιά αλλά και ο ίδιος ο π.Ανδρέας έμειναν ενθουσιασμένοι αλλά και γοητευμένοι από αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση, που αναμένεται να έχει και αρκετές συνέχειες στο μέλλον καθώς όλες οι πλευρές το επιθυμούν.
 
Φωτο και video: Αγγέλα Σκουλά

Κρήτη

Χαλκιαδάκης και Unilever στο πλευρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού

s/m Χαλκιαδάκης Μοίρες

Σε μια σημαντική χορηγία, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελαϊς – Unilever Hellas A.E., προχώρησε η μεγάλη Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. προς το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, παραδόθηκαν την Παρασκευή 09/04 στους υπευθύνους των συγκεκριμένων Δομών, τρία κλιματιστικά, καθώς και καθαριστικά (χλωρίνες, πολυκαθαριστικά, σακούλες και αναλώσιμα), τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα υλικά παρέλαβαν από τον Δ/ντη Marketing της Χαλκιαδάκης Α.Ε. Μιχάλη Τζαγκαράκη, τον Δ/ντη του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στις Μοίρες Γιώργο Μερωνιανάκη και τον εκπρόσωπο της Ελαϊς- Unilever Κώστα Ρουμπάκη, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Μοιρών Κατερίνα Τσικαλά, η Προϊσταμένη και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Πότση - Καράλη και ο Γενικός Γιατρός του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου Μανώλης Μεραμβελιωτάκης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της Χαλκιαδάκης Α.Ε., με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Δομών, καθώς και των επισκεπτών - ασθενών τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε., αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Σε συνεργασία με τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ, τα super markets Χαλκιαδάκης προχωράνε σε κάλυψη άμεσων αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή σε τοπικές δομές υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Όπως μάλιστα δήλωσαν στελέχη της εταιρείας: «Τη στιγμή της μάχης με τον Covid19, αυτές οι δράσεις προσφοράς είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον αγώνα των Ηρώων της πρώτης γραμμής. Υποστηρίζουμε, με τη συνεργασία και εταιρειών - προμηθευτών μας, την κοινή προσπάθεια και ευχόμαστε όλη αυτή η κατάσταση, να αποτελεί σύντομα παρελθόν.».

Για τις δράσεις των super markets Χαλκιαδάκης μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.xalkiadakis.gr/el/nea

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο στη Γαύδο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει η μητέρα της Κορίνας

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!