Κρήτη

Κρήτη: Η "μαϊμού" φίλη, τα 600 ευρώ και η "μεγάλη ανάγκη"

τηλεφωνική απάτη

Θύμα της νέας ηλεκτρονικής απάτης που κυκλοφορεί τελευταία, έπεσε το πρωί της Δευτέρας μια  Χανιώτισσα, η οποία είδε μέσα σε λίγα λεπτά, να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό της λογαριασμό 600 ευρώ.

Η γυναίκα, που προσπάθησε να βοηθήσει τη φίλη της σε μια δύσκολη στιγμή, δεν είχε ενημερωθεί για τους επιτήδειους που χακάροντας προφίλ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν μέσω του messenger το παρακάτω μήνυμα: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;!! Εγώ είμαι στο τρέξιμο. Έχασα το πορτοφόλι μου. Να σε ρωτήσω κάτι.. Έχει μήπως λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς; Θέλω μια μεγάλη χάρη. Έχασα και την κάρτα τραπέζης ☹.»

απάτη με
απάτη με "ψεύτικη" ανάγκη

Σε περίπτωση που απαντήσετε, ο αποστολέας, που εμφανίζεται με το προφίλ κάποιου φίλου σας στο Facebook, θα σας ζητήσει να του στείλετε χρήματα με την αποστολή ενός κωδικού και στη συνέχεια με τον κωδικό αυτό να «σηκώσει» τα χρήματα από το ΑΤΜ της τράπεζας.
 
Έτσι λοιπόν όταν έλαβε το μήνυμα στο κινητό της από τη φίλη της, έσπευσε να της βάλει τα χρήματα που της ζήτησε στο λογαριασμό της. Τελικά κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης, όταν μπαίνοντας στο προφίλ της φίλης αντιλήφθηκε, ότι πρόκειται για ιό. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, προκειμένου να ενημερώσει τους φίλους της για την απάτη, ενώ προχώρησε και σε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

χρειάζεται προσοχή από όλους
χρειάζεται προσοχή από όλους

Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το μήνυμα-απάτη έχει φτάσει και σε άλλους Χανιώτες, εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μιλήστε αμέσως με τον αποστολέα του μηνύματος και σε καμία περίπτωση μην δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού ή προχωρήσετε σε καμία ενέργεια που μπορεί να σας ζητηθεί.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Προσπάθησε να αποφύγει το σκύλο... και καρφώθηκε στον τοίχο

Το ΙΧ ... έσκασε σε τοίχο σπιτιού

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είδε ξαφνικά μπροστά του να τρέχει λυτός ένας σκύλος και πίσω την ιδιοκτήτριά του. Στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με συνέπεια αυτό να προσκρούσει πάνω σε ένα σπίτι, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Παστρικάκη.

Το αυτοκίνητο, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες του parakrktika υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές, ενώ η γυναίκα δεν έμεινε καν να δει τι έγινε και αν τραυματίστηκε ο άνθρωπος και απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα με τον σκύλο της.

σοβαρές ζημιές στο ΙΧ
σοβαρές ζημιές στο ΙΧ
προσπάθησε να αποφύγει το ζώο και κατέληξε στον τοίχο
προσπάθησε να αποφύγει το ζώο και κατέληξε στον τοίχο

Η Τροχαία ειδοποιήθηκε προκειμένου να εξακριβώσει τι συνέβη.