Κρήτη

Κρήτη: Η "μαϊμού" φίλη, τα 600 ευρώ και η "μεγάλη ανάγκη"

τηλεφωνική απάτη

Θύμα της νέας ηλεκτρονικής απάτης που κυκλοφορεί τελευταία, έπεσε το πρωί της Δευτέρας μια  Χανιώτισσα, η οποία είδε μέσα σε λίγα λεπτά, να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό της λογαριασμό 600 ευρώ.

Η γυναίκα, που προσπάθησε να βοηθήσει τη φίλη της σε μια δύσκολη στιγμή, δεν είχε ενημερωθεί για τους επιτήδειους που χακάροντας προφίλ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν μέσω του messenger το παρακάτω μήνυμα: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;!! Εγώ είμαι στο τρέξιμο. Έχασα το πορτοφόλι μου. Να σε ρωτήσω κάτι.. Έχει μήπως λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς; Θέλω μια μεγάλη χάρη. Έχασα και την κάρτα τραπέζης ☹.»

απάτη με
απάτη με "ψεύτικη" ανάγκη

Σε περίπτωση που απαντήσετε, ο αποστολέας, που εμφανίζεται με το προφίλ κάποιου φίλου σας στο Facebook, θα σας ζητήσει να του στείλετε χρήματα με την αποστολή ενός κωδικού και στη συνέχεια με τον κωδικό αυτό να «σηκώσει» τα χρήματα από το ΑΤΜ της τράπεζας.
 
Έτσι λοιπόν όταν έλαβε το μήνυμα στο κινητό της από τη φίλη της, έσπευσε να της βάλει τα χρήματα που της ζήτησε στο λογαριασμό της. Τελικά κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης, όταν μπαίνοντας στο προφίλ της φίλης αντιλήφθηκε, ότι πρόκειται για ιό. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, προκειμένου να ενημερώσει τους φίλους της για την απάτη, ενώ προχώρησε και σε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

χρειάζεται προσοχή από όλους
χρειάζεται προσοχή από όλους

Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το μήνυμα-απάτη έχει φτάσει και σε άλλους Χανιώτες, εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μιλήστε αμέσως με τον αποστολέα του μηνύματος και σε καμία περίπτωση μην δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού ή προχωρήσετε σε καμία ενέργεια που μπορεί να σας ζητηθεί.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κατ’οίκον διανομή προϊόντων από το Δήμο Μαλεβιζίου

διανομη προιοντων

Σε περισσότερες από 500 οικογένειες διανέμει αυτές τις μέρες κατ’οίκον προϊόντα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ σε όλη την έκταση του Δήμου που παραλαμβάνουν προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και για τους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεκίνησε τις διανομές ήδη από την περασμένη Δευτέρα και θα τις συνεχίσει και την ερχόμενη.

 Τις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν εθελοντές από το Μητρώο Εθελοντών που έχει καταρτιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει μεριμνήσει για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων. Οι διανομές με παράδοση κατ’οίκον θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Οι διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2020 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840. Στη διάρκεια της τρέχουσας διανομής παραδίδονται προϊόντα Παντοπωλείου (Αλεύρι, Γάλα Εβαπορέ, Ζάχαρη, Ζυμαρικά ,Ρύζι, Φακές, Φασόλια). Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2810 823547.