Κρήτη

Κρήτη: Επιμορφώθηκαν στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών

επείγοντα περιστατικά

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 τα δέκα συνολικά σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών μέσω προσομοίωσης για επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ξεκίνησαν στις 26 Νοεμβρίου 2016. Μέσω των σεμιναρίων εκπαιδεύτηκαν συνολικά 92 επαγγελματίες υγείας (ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων) που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στους χώρους του Εργαστηρίου Ιατρικής Προσομοίωσης και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων, όπως αυτή της προσομοίωσης περιστατικών σε πραγματικό χρόνο. Η διαδικασία αξιολόγησης των σεμιναρίων απέδειξε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και τα θετικά τους σχόλια ως προς τη θεματολογία και την ακολουθούμενη εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των εκπαιδευτών.
Η εκπαιδευτική δράση χρηματοδοτήθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως προς τις λειτουργικές δαπάνες και στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά των επαγγελματιών υγείας της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτές τόσο για την προσφορά τους και το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση της δράσης.
Η σειρά των σεμιναρίων εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης που αναπτύσσονται από την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Στόχος της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είναι αφενός η βελτίωση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας και συνακόλουθα η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών με οξέα ιατρικά προβλήματα και αφετέρου η αποδέσμευση της εκπαίδευσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες.    
Λαμβάνοντας υπόψη τη χρησιμότητα ανάλογων εκπαιδευτικών δράσεων, αλλά και την πρωτοφανή εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής των επαγγελματιών υγείας στην εν λόγω εκπαίδευση (πάνω από 230 αιτήσεις), η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα επαναλάβει την εν λόγω σειρά σεμιναρίων άμεσα, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζει ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις που θα ενισχύσουν το γνωστικό επίπεδο και το επίπεδο δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας.
 
 

Κρήτη

Η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζει την Ειρήνη Βασιλείου

Ειρήνη Βασιλείου

H Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζει ενεργά τον αθλητισμό.

Ετσι χορηγεί ευγενικά, σε μια περίοδο με αυξημένες δυσκολίες και στον τομέα του κλασσικού αθλητισμού,  την προ- ολυμπιακή προετοιμασία της  πρωταθλήτριας στίβου Ειρήνης Βασιλείου.

Η Ειρήνη Βασιλείου είναι απόφοιτη του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και από το 2014 επιστρέφοντας στην ενεργό δράση συνδυάζει επιτυχημένα την εργασία της με τον πρωταθλητισμό.

Έχει αναδειχθεί έξι φορές Χρυσή Πανελληνιονίκης Ανοιχτού & Κλειστού Στίβου στα 400 μέτρα ( 2015, 2016, 2017, 2021 ) και δύο φορές στα 200 μέτρα (2019, 2021).

Το ατομικό της ρεκόρ 51.75 αποτελεί την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στο αγώνισμα των 400 μέτρων.

Οι κυριότερες διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου (London 2017 / Doha 2019), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού & Κλειστού Στίβου (Αmsterdam 2016 / Berlin 2018 / Glasgow 2019 / Torun 2021) με αποκορύφωμα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Rio 2016 στη Βραζιλία.

Τη φετινή αγωνιστική σεζόν ο μεγάλος στόχος της Ειρήνης είναι η συμμετοχή στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, Tokyo 2020, στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλαστός στο Ράδιο Κρήτη: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΤΑΔ για Γούρνες, Καρτερό και δημόσια κτίρια

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - "Ανοίξτε μας τώρα"