Κρήτη

Κρήτη: Δεμένα τα πλοία - Σε κλοιό θυελλωδών βοριάδων το νησί

κουλες κυματα ανεμοι καιρος.jpg

Οι βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ, η συννεφιά και η πιθανότητα ασθενών βροχών είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, για σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 25 και στη νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 

Οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς η Κρήτη βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου για εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ χθες η Πυροσβεστική επιχείρησε σε σοβαρά συμβάντα.
 

Τα πλοία δεν απέπλευσαν από το λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ το απαγορευτικό παραμένει και από το λιμάνι του Πειραιά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.