Κρήτη

Κρήτη: Καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή άφησαν οι θυελλώδεις άνεμοι

ΕΛΙΕΣ.jpg

Πολλές καταστροφές στα ελαιόδεντρα άφησαν πίσω τους οι θυελλώδεις άνεμοι των τελευταίων ημερών.

Αυτό που φοβούνταν οι παραγωγοί έγινε δυστυχώς πράξη, με τις ζημιές, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη να εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο βόρειο μέτωπο.

«Με βάση την ενημέρωση που έχουμε ως τώρα, στο βόρειο μέτωπο υπάρχουν πολλές καταστροφές στα ελαιόδεντρα, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ακριβές μέγεθος τους» αναφέρει με δηλώσεις του στο ekriti.gr ο κ. Χιλετζάκης για να προσθέσει:

«Περιμένουμε την πλήρη καταγραφή των ζημιών για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για το μέγεθος του προβλήματος».

Το Σαββατοκύριακο πάντως θεωρείται κομβικό, αφού οι παραγωγοί θα καταγράψουν αναλυτικά τις ζημιές, ώστε να ενημερωθούν τη Δευτέρα το πρωί οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να ελέγξουν την πιθανότητα καταβολής αποζημιώσεων.

Τονίζεται ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των παραγωγών, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου, αφού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων η έλλειψη σε εργατικά χέρια, αλλά και ο κίνδυνος από την επέλαση του δάκου, που ήδη έχει χτυπήσει πρώιμες ποικιλίες.

Γιάννης Ζωράκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων: Νιώθουμε πολίτες β' κατηγορίας

οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Συνεχίζουν για 6η ημέρα την απεργία, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι οδηγοί, από την 1η Ιουλίου, ημέρα που άνοιξε ο τουρισμός για την Κρήτη, δεν έχουν εργαστεί, ζητώντας να υπογραφεί η σύμβαση και να μην χαθούν εργασιακά δικαιώματα.

"Νιώθουμε πολίτες β' κατηγορίας, ξαφνικά, μετά από δεκαετίες προσφοράς στο τουριστικό προϊόν του νησιού. Καταλαβαίνουμε ότι ο κορωνοϊός δημιούργησε προβλήματα, όμως δεν μπορεί το μάρμαρο να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι", δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων "ΕΡΜΗΣ" Σταύρος Σεραφειμίδης".

Οι οδηγοί παραμένουν έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ το μεταφορικό έργο, εκτελούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και οδηγοί που δεν απεργούν.