Κρήτη

"Το χρονικό του '22" από την θεατρική ομάδα του συλλόγου Αλατσατιανών

χρονικο του 22 παρασταση

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η θεατρική ομάδα του συλλόγου Αλατσατιανών ν. Ηρακλείου παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Κωστή Αρβανιτάκη «Το χρονικό του ΄22» το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο γυμνάσιο Καστελίου Πεδιάδος (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

χρονικο του 22 παρασταση

χρονικο του 22 παρασταση, by meropi

Συμμετέχουν η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.

χρονικο του 22 παρασταση

χρονικο του 22 παρασταση, by meropi

Η ιστορία του έργου, όπως τονίζει ο σύλλογος, αναφέρεται στην «Οδύσσεια» του ξεριζωμού, μέσα από τις αφηγήσεις των προσφύγων αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ειδικότερα στη χρονική στιγμή που οι πρόσφυγες προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να εγκατασταθούν στο νέο τους περιβάλλον. Εικόνες και μνήμες τους ακολουθούν, δέσμιοι οι ίδιοι του παρελθόντος, προσπαθούν να αναβιώσουν έστω και για μια στιγμή, αφενός τις «καλές» εποχές που άφησαν πίσω τους, και αφετέρου τα πρόσωπα που χάθηκαν, μέσα στη νέα τους ζοφερή πραγματικότητα. Η θέλησή τους για ζωή, οι βαθιές τους πολιτισμικές ρίζες, οι γλώσσα και τα έθιμα τους , είναι εκείνα τα στοιχεία που τους «σώζουν» από μια νέα, αυτή τη φορά, εσωτερική καταστροφή - που λέγετε λήθη. Ο εσώτερος τόπος μέσα τους, η αγάπη για τη γη που άφησαν πίσω τους, αλλά και η πίστη τους στις πανανθρώπινες αξίες, τους δίνει κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσουν το στοιχείο του αφανισμού, στη νέα κοινότητα που φτιάχνουν μεταξύ τους. Είναι ακόμα εδώ…..

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέο τροχαίο σε σημείο καρμανιόλα (βίντεο)

τροχαίο - σύγκρουση

Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων καταγράφονται από το πρωί στους δρόμους.

Μετά τις τρεις περιπτώσεις για τις οποίες έγραψε νωρίτερα το ekriti, ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αυτή τη φορά σε σημείο καρμανιόλα.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στα φανάρια του κόμβου Σκαλανίου όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό.

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ωστόσο στο σημείο υπήρξε αναστάτωση. 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πέταξε τσιμεντόλιθο στο κεφάλι της γειτόνισσάς του!

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

ESPA BANNER