Κρήτη

Η γιαγιά από την Κρήτη που έκλεισε τα 110 χρόνια ζωής!

giagia.jpg

Μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελίου, της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

Η Ενορία Αγίου Αντωνίου, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, και τον Σύλλογο Γυναικών της Ενορίας, με μία σεμνή και ιδιαίτερη συγκινητική εκδήλωση τίμησαν την υπεραιωνόβια Ελένη Πατεράκη, κάτοικο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε το 110ο έτος της ηλικίας της!

Ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννης Λουπασάκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της υπεραιωνόβιας αυτής γερόντισσας, ομιλώντας δια την βαθιά πίστη και ευλάβεια της, ως και την συχνή συμμετοχή της στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

γιαγιά

γιαγιά, by gpapadakis

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr η υπάλληλος της Μητροπόλεως κ. Αντωνία Δαρατσιανού, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την ζωή της σεβαστής αυτής γερόντισσας, η οποία όπως είπε έζησε ορφάνια, πολέμους, κακουχίες, φτώχια, στερήσεις και πολλούς θανάτους στην οικογένεια της, όμως έμεινε δυνατή και μέχρι σήμερα έχοντας πλήρη διαύγεια, δίδει σε όλους την ευχή της. Ακολούθησαν συγκινητικές αναφορές από μέλη της οικογένειας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «το πρόσωπο και η ζωή της σεβαστής σε όλους μας γερόντισας Ελένης Πατεράκη διδάσκει όλους μας και αποτελεί πρότυπο ζωής και μίμησης. Παρά τις πολλές και συνεχείς δυσκολίες της ζωής της, ιδιαίτερα στα χρόνια των πολέμων και στερήσεων που έζησε, όχι μόνον άντεξε και επιβίωσε, αλλά προσέφερε στην κοινωνία παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Αγάπησε και αγαπήθηκε. Οι σημερινές άραγε δυσκολίες που πολλούς από εμάς θλίβουν και συνθλίβουν είναι μεγαλύτερες και οδυνηρότερες από όσες η ίδια άντεξε και ξεπέρασε; Μήπως μας λείπει το μεγαλείο της ψυχής της, η δύναμη της πίστης της και η αγάπη της για την ζωή;», κατέληξε ζητώντας από την τιμωμένη να εύχεται για τα παιδιά της και όλο τον κόσμο.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Κισάμου απεύθυνε η Αντιδήμαρχος κ. Βαρουχάκη. Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια που απέδωσε το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER