Κρήτη

Η ανησυχία στη Μεσαρά και η "παρέα" των τουριστών με κορωνοϊό

κορωνοϊός

Υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού βρίσκονται οι κάτοικοι της Μεσαράς μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού σε οικισμό του Δήμου Φαιστού.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων που είχε έρθει από την Αθήνα παρουσιάζει σχετικά ήπια συμπτώματα και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ο Δήμος Φαιστού προτείνει στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους εν΄'ω ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο καθώς; είχαν δώσει το παρών σε πανηγύρι.

Την ίδια ώρα, ζευγάρι Τσέχων φιλοξενείται τις τελευταίες ώρες στο ξενοδοχείο καραντίνας του Ρεθύμνου καθώς διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του δειγματοληπτικού έλεγχου, που έγινε στο αεροδρόμιο όταν έφτασαν στην Κρήτη.

Συο ίδιο ξενοδοχείο νοσηλεύονται και δύο νεαρές γυναίκες από την Ολλανδία ωστόσο η μία από αυτές έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Στο ξενοδοχείο καραντίνας φιλοξενούνται συνλικά έξι άτομα. Υπενξυμίζεται ότι σε αυτό το ξενοδοχείο  παραμένει και το ζευγάρι από τη Ρουμανία που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό και το οποίο θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη χώρα του.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.