Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Φωτιά στις Μαλάδες: Χρόνια προβλήματα στην περιοχή - Τι λένε οι επιχειρηματίες
φωτιά Μαλάδες
 clock 19:38 | 03/10/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Για σοβαρές ελλείψεις σε ότι αφορά τον σχεδιασμό στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού μέχρι και την γέφυρα του Δρακουλιάρη, σχολιάζει μέσα από ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή, σε κοντινή απόσταση από επιχειρήσεις μεταποίησης και χονδρεμπορίου.

Συγκεκριμένα:

 

Προς :

  • Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο.
  • Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Συριγωνάκη Νίκο.
  • Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Καλοκαιρινό Αλέξη.
  •  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υποδομών & Βιώσιμης Κινητικότητας

κ. Σισαμάκη Γιώργο.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αφορμή την φωτιά στην περιοχή του Δρακουλιάρη την Πέμπτη 2/10/2025, που η επικινδυνότητα λόγω καιρικών συνθηκών ήταν ιδιαίτερη, κατέδειξε για ακόμα μία φορά την εγκατάλειψη από όλους τους φορείς - Περιφέρεια και Δήμος – της περιοχής, που ξεκινά από την γέφυρα του Αγίου Ιωάννη Χωστού ένθεν και ένθεν, μέχρι την γέφυρα του Δρακουλιάρη.

Είναι ένας χώρος με οικιστές αλλά ιδιαίτερα με 300 επιχειρήσεις μεταποίησης και χονδρεμπορίου που απασχολούν 2.500 εργαζόμενους και που ζούμε σε συνθήκες τριτοκοσμικές.

Οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν στον Δήμο σε δημοτικά τέλη, πολλά χρήματα, αλλά η ανταπόδοση είναι μηδενική σε όλα τα επίπεδα - κυκλοφοριακό, δρόμοι, φωτισμός, σκουπίδια, καθαρισμός ποταμού κ.τ.λ. -

Χρόνια φωνάζουμε, χρόνια ακούμε σχεδιασμούς, αλλά δεν προχωράει τίποτα. Σαν να μην υπάρχει αυτή η περιοχή για Δήμο και Περιφέρεια, σαν να είναι καταραμένη περιοχή.

Η αγανάκτηση έχει φθάσει στα όρια, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν, ότι εδώ είναι ένα σημαντικό κύτταρο της οικονομικής ζωής της πόλης.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση, με εξάρχοντες, την Περιφέρεια και τον Δήμο και με την συμμετοχή την δική μας να ορίσουμε, όλο το πλαίσιο των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν και να ασχοληθούν σοβαρά μέχρι να δρομολογηθεί η αντιμετωπισή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρός 26χρονος

Ηράκλειο: Σε ανοδική τροχιά το real estate - Οι παράγοντες που αυξάνουν τη ζήτηση και τις τιμές

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis