Κρήτη

Εθελοντική Αιμοδοσία στους Άγιους Δέκα Δέκα διοργανώνει ο "Αιματοκρήτης"

Αιμοδοσία

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στους Αγίου Δέκα στα πλαίσια του προγράμματος #αιμοδοτούμε μαζί, που υλοποιεί ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα, το Δήμο Γόρτυνας, τις ενορίες και άλλους τοπικούς φορείς όλης της Δημοτικής Ενότητας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημαρχείου από τις 10:00-13:30. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοινωση: 

Απευθύνουμε έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες που μπορούν να δώσουν αίμα να προσέλθουν. Πρέπει να φορούν μάσκα, να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους ταυτότητα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό. 

Ως αιμοδοτικός σύλλογος τονίζουμε την μεγάλη αναγκαιότητα να συνεχίσουν οι αιμοδότες  να δίνουν αίμα κανονικά (κάθε 3 μήνες οι άνδρες και κάθε 4 οι γυναίκες) διότι οι ανάγκες των πασχόντων παραμένουν μεγάλες. Ας μην περιμένουμε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο έλλειμα σε αίμα και να φτάσουμε να αναζητούν εναγωνίως αίμα ασθενείς, οικογένειες και νοσοκομεία.  

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για την δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού των οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος. 

εθελοντική αιμοδοσία - αφίσα
εθελοντική αιμοδοσία - αφίσα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η ΕΛ.ΑΣ.

Η κακοκαιρία πλήττει το Ηράκλειο

Σε ετοιμότητα θα παραμείνει κατά τις νυχτερινές ώρες η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου καθώς, το κύμα της κακοκαιρίας θα επιμείνει και κατά τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Μέχρι και αυτήν την ώρα, και παρά την ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε σε περιοχές του ηρακλείου, δεν καταγράφηκαν εκτεταμένα προβλήματα όπως σημείωσε στο Ράδιο Κρήτη ο πολιτικός προιστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Προσοχή σε Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία και Φόδελε!

Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία, Φόδελε αναμένεται απόψε να βρεθούν στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου.

Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου εφιστά την προσοχή των δημοτών, παρακαλώντας για τον περιορισμό των μετακινήσεών τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Υπενθυμίζεται η σύσταση προς οδηγούς και πεζούς να αποφεύγουν να διασχίσουν χειμάρρους και ρέματα.